x
"Bemoei je met je eigen zaken": hij…
Ze vinden een gigantische spin in huis en laten haar waar ze zit: na 1 jaar is ze nu onderdeel van de familie In een tweedehands keukenkastje vindt hij een envelop met €150.000: hij geeft alles terug aan de eigenaar

"Bemoei je met je eigen zaken": hij waarschuwt de buurman na het verwijt niet dat de politie zijn auto in beslag neemt

06 Mei 2022 • Door Janine
30.693
Advertisement

Het is niet gemakkelijk om met buren om te gaan, vooral als ze vijandig zijn, maar je kunt mensen ook niet dwingen het goed met elkaar te vinden. Er kan van alles zijn: de kleur van het hek, de geluiden 's avonds laat, de muziek die te hard staat, de honden die de hele tijd blaffen, enz. Een huis kopen, of zelfs huren, is altijd een uitdaging voor wat betreft het samenleven met de buurt. Een gebruiker op Reddit vertelde over een episode die zijn opa enige tijd geleden overkwam, waarin de buurman een bijzonder vijandige en chagrijnige houding tegenover hem had. Karma zorgde er vervolgens voor om de situatie weer in evenwicht te brengen.

via: Reddit

Zijn opa was verhuisd naar een soort bejaardentehuis bestaande uit enkele huizen, in een zone dat als natuurgebied wordt beschouwd. Het kan gezegd worden dat zijn opa geen tuin had, zo klein was zijn buitenruimte, terwijl zijn buurman kon bogen op een prachtige binnenplaats die ruim twee en een halve meter groter was dan de zijne. Opa kon het niet zoveel schelen en vanaf zijn eerste dag daar probeerde hij vriendelijk te zijn tegen al zijn buren. Op een dag zag opa dat zijn buurman zijn tuin aan het opruimen was, hij legde kostbare buitentegels op de grond, die zich uitstrekten van zijn achterdeur tot de oude palen die de grens van het reservaat markeerden. Zonder zich ergens zorgen over te maken had de buurman de drie palen van de schutting verwijderd en een meter naar achteren verplaatst om extra ruimte te maken voor zijn verharde oprit.

Opa, die als jonge man voor het nationale park had gewerkt, vond het het beste om zijn buurman te waarschuwen voor de gevolgen van zijn acties. Deze zorg viel echter niet in goede aarde bij de buurman, die meteen in de verdediging schoot: "Je bent nieuw hier, ik woon hier al 10 jaar" en ook "Bemoei je met je eigen zaken". Op dat moment besloot opa dat hij niet zou aandringen.

De gevolgen voor de buurman waren niet direct, maar desalniettemin desastreus. Het jaar daarop was het terrein leeg voor de zomervakantie en ook de buurman van opa was er niet. Op dat moment kwamen de lokale autoriteiten controleren of alles in orde was en of het natuurgebied goed bewaard was gebleven. Een paar dagen zag de grootvader deze mensen foto's maken en metingen doen buiten het huis van zijn buurman, totdat bleek dat de buurman de ruimte van zijn binnenplaats illegaal had uitgebreid, betegeld om zijn golfwagen en een andere sportwagen te kunnen parkeren. De autoriteiten lieten verschillende berichten achter en opa las ze allemaal: de buurman was een beschermd terrein binnengetreden en had nu 30 dagen om zijn auto te verplaatsen, de tegels van de oprit te verwijderen en een boete van $11.000 te betalen vanwege de schade aan de bedreigde diersoorten die die beschermde gebieden bewonen, evenals de belasting op de overtreding. Anders zouden ze aan het einde van de 30 dagen zijn golfkar en auto in beslag hebben genomen, de tegels hebben vernietigd en op zijn kosten hebben verwijderd, en zou de boete met de dag zijn gestegen, vanaf de vervaldatum.

Advertisement

De 30 dagen gingen voorbij zonder dat de buurman iets merkte, aangezien hij de stad uit was. De autoriteiten maakten zijn oprit vrij en namen de auto's mee, zoals ze in het bericht hadden gezegd. Je kunt je voorstellen hoe woedend de buurman was toen hij thuiskwam en ontdekte wat er was gebeurd. Op een dag ontmoette hij opa buiten op de binnenplaats en beschuldigde hem ervan hem niet te hebben gewaarschuwd voor wat er gebeurde: “Waarom heb je me niet gebeld toen je zag dat ze berichten op mijn deur plakten? Je had mijn nummer!". De grootvader kon het niet helpen hem te antwoorden zoals hij zijn buurman een jaar eerder had horen zeggen: "Ik wilde je wel waarschuwen, maar weet je, toen bedacht ik dat je liever had dat ik me met mijn eigen zaken bemoeide!".

Tags: WTFAbsurdVerhalen
Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt