Stel laat alles achter en besluit voor altijd op een cruiseschip te wonen: "het kost minder dan de hypotheek"

Janine image
door Janine

18 Mei 2022

Stel laat alles achter en besluit voor altijd op een cruiseschip te wonen: "het kost minder dan de hypotheek"
Advertisement

Ben je gepensioneerd, vrij van werk en familieverplichtingen, hoe zou je dan je toekomstige leven voorstellen? Thuis omringd door je spullen misschien, of in een andere stad waar je altijd al wilde wonen, of op reis, de wereld rond om alle plaatsen te bezoeken die je wilt? Op dat laatste alternatief adviseren wij je niet overhaast te reageren, want alles is mogelijk en wij kunnen het je bewijzen.

Hoe? Door je het verhaal te vertellen van een echtpaar dat, toen het hoofdstuk werken voorbij was, besloot alles achter te laten om permanent op een cruiseschip te gaan wonen. Laten we hun verhaal ontdekken.

via 7news

Advertisement

Angelyn en Richard Burk zijn een stel van in de 50 dat vorig jaar besloot een definitieve verandering in hun leven aan te brengen. Na een bestaan ​​van werk en opofferingen om een ​​mooi bedrag opzij te zetten, deed het paar wat rekenwerk en besloot het roer om te gooien... in alle opzichten.

Zoals Angelyn zelf in een interview zei: "We hebben altijd een onmetelijke liefde voor reizen gevoeld. We vinden het leuk om ons te verplaatsen, nieuwe plekken en mensen te ontmoeten, maar we waren op zoek naar iets dat ook economisch voordelig was". Aanvankelijk was hun idee om te reizen naarmate ze ouder werden, maar gelukkig maakte de vrouw een berekening en realiseerde ze zich dat, met het bespaarde geld, hun avontuur veel eerder had kunnen beginnen dan verwacht.

Advertisement
Flickr/Viaggio Routard - Not the actual photo

Flickr/Viaggio Routard - Not the actual photo

"We pakten de rekenmachine en maakten wat berekeningen. - zei de vrouw - Wonen op een cruiseschip kost ongeveer $80 per nacht. Als we alles met een jaar vermenigvuldigen, zouden we een bedrag van ongeveer $30.000 hebben uitgegeven. Een huis zoals het onze, in Seattle, kost $958.000, oftewel $50.000 per jaar. Dus een cruise is voordeliger en ons avontuur kon beginnen”.

Inderdaad, wie zou in dezelfde situatie niet een soortgelijke redenering maken? Ze hadden altijd al de wens gehad om te reizen, om een ​​paar maanden een cruise te maken, ze zochten naar aanbiedingen, ze vonden ze... wat moesten ze verder nog doen? De koffers inpakken en gaan. En zo gebeurde.

Richard en Angelyn hebben hun droom waargemaakt en in deze eerste maanden hebben ze geen moment spijt gehad van de drastische keuze die ze hebben gemaakt. Sinds ze vertrokken hebben ze al een cruise gemaakt in de Adriatische Zee en een in Australië en zijn ze blijkbaar niet van plan te stoppen.

"Cruiseschepen zijn nu ons thuis, en hier willen we nog een hele tijd blijven wonen."

Complimenten aan dit echtpaar voor het idee dat ze hadden en voor de moed die ze hebben getoond om te besluiten alles achter zich te laten en zich te wijden aan hun grootste droom. Goed gedaan!

Advertisement