Ze denkt dat ze last heeft van verstopping, in werkelijkheid weet ze niet dat ze zwanger is: ze bevalt thuis van een prachtig meisje

Janine

19 Mei 2022

Ze denkt dat ze last heeft van verstopping, in werkelijkheid weet ze niet dat ze zwanger is: ze bevalt thuis van een prachtig meisje
Advertisement

Is het mogelijk om niet te weten dat je zwanger bent? Blijkbaar wel en dit is wat er gebeurde met de jonge Niomi Thomas, de 18-jarige kersverse moeder, die niet kon geloven dat ze een prachtig meisje had gekregen. De verbijstering was compleet, ook omdat het meisje regelmatig de anticonceptiepil slikte, dus ze had niet zwanger mogen worden. Men zal zich afvragen hoe ze erin slaagde een zwangerschap van 9 maanden te voltooien zonder ooit symptomen te hebben? De waarheid is dat Niomi in die maanden gewoon haar menstruatie had, zij het onregelmatig, en geen relevante kwalen had gehad. Voordat ze beviel, begon ze echter last te krijgen van rug- en maagpijn, maar ze geloofde dat het allemaal te maken had met constipatie.

via Wales online

Advertisement

Het waren natuurlijk geen constipatie of menstruatiesymptomen: Niomi stond op het punt te bevallen. "Ik nam de pil elke dag," zei ze, "ik voelde nooit enige beweging en iedereen vroeg me hoe het mogelijk was dat ik niets voelde. De artsen zeiden dat de placenta vooraan lag, dus elke keer dat de baby schopte, schopte ze mij niet, dus ik voelde het niet."

De jonge vrouw begon de eerste symptomen van rugpijn en buikpijn te krijgen tijdens een stage in een kinderdagverblijf. De pijnen begonnen zo erg te worden dat Niomi naar huis moest en op bed moest gaan liggen: ze voelde zich niet lekker, maar iedereen, inclusief haar moeder, bleef haar vertellen dat het waarschijnlijk constipatie was. "De dag daarvoor was ik aan het werk en dacht ik dat ik mijn menstruatie had, ik had veel rugpijn en buikpijn, wat normaal is voor mij als ik ongesteld ben", zei Niomi. "Ik kwam op het punt dat ik niet meer kon werken, dus ging ik naar huis. In de loop van de nacht werd het steeds erger en natuurlijk, nu terugkijkend, was dat de bevalling."

Haar moeder zei steeds dat ze zich geen zorgen moest maken en pijnstillers moest nemen, maar geen van deze geruststellingen hielp, niet in de laatste plaats omdat het meisje zich een half uur later slechter begon te voelen. Terwijl ze in haar kamer lag, merkte Niomi dat de vliezen gebroken waren, alleen op dat moment, niet wetende dat ze zwanger was, wist ze niet wat haar overkwam.

"Ik sms'te mijn moeder en zei: 'Ik ben echt bang, er gebeurt iets met me.' Het was duidelijk heel traumatisch en heel eng, want ik was erg in de war over wat er aan de hand was, want ik had nog nooit zo'n pijn gevoeld", zei de jonge vrouw. Toen kwam het moment van de bevalling: "Ik had een sterke drang om te duwen en toen voelde ik opluchting en ik dacht 'oh geweldig, de pijn is weg' en toen ik me omdraaide, keek ik naar het voeteneinde van het bed en zei 'oh mijn god, ik heb een baby'".

Zodra ze bevallen was, werden het meisje en haar baby, Talia, voor alle controles naar het ziekenhuis gebracht. Hoewel Niomi tijdens haar zwangerschap minstens 3 kopjes koffie per dag dronk, en wat alcoholische dranken, was de kleine Talia kerngezond.

Wat te zeggen, veel geluk voor deze jonge moeder!

Advertisement