Ze doneert haar melk aan moeders in nood tijdens een tekort aan flesvoeding in de winkels

Janine

19 Mei 2022

Ze doneert haar melk aan moeders in nood tijdens een tekort aan flesvoeding in de winkels
Advertisement

Moedermelk is absoluut de beste voeding voor een pasgeboren baby. Degenen die het geluk hebben het te hebben en borstvoeding kunnen geven, weten hoe belangrijk het is om de baby de eerste en juiste voeding te geven, zodat hij gezond en sterk wordt. Er zijn echter gevallen waarin moedermelk niet op natuurlijke wijze wordt geproduceerd. De redenen zijn divers en hangen samen met verschillende factoren, maar wat doe je in deze gevallen? Niet zo ingewikkeld: we stappen over op flesvoeding. Jammer dat, zoals onlangs in de Verenigde Staten is gebeurd, de productie van dit voedsel soms schaars kan zijn. Gelukkig is de wereld vol gulle en onbaatzuchtige mensen, die altijd klaar staan om mensen in nood te helpen.

De moeder over wie we je gaan vertellen, weet er alles van. In een moeilijke tijd voor de oudergemeenschap besloot ze haar melk te bevriezen en te verkopen voor een paar dollar. We vertellen je haar verhaal.

via Fox13now

Advertisement
Wikimedia/Shmarrighan - Not the actual photo

Wikimedia/Shmarrighan - Not the actual photo

Alyssa Chitti, een jonge moeder uit Utah, ervaart een grote crisis in zuigelingenvoeding die de Verenigde Staten heeft getroffen. Waarschijnlijk veroorzaakt door de sluiting van een fabriek, zet de crisis veel ouders onder druk die flesvoeding nodig hebben om hun baby's te voeden. De hoofdpersoon van dit verhaal heeft gelukkig niet dit soort problemen, maar omdat ze zich deze kwestie aantrok, besloot ze iets te doen om mensen in moeilijkheden te helpen.

Alyssa heeft een hoge productie van moedermelk en heeft besloten om het in te vriezen en beschikbaar te stellen aan mensen die het nodig hebben. In het begin was het de bedoeling van de vrouw om de melk te doneren aan de Mountain West Milk Bank, maar toen de controles enkele maanden in beslag namen terwijl mensen het meteen nodig hadden, koos ze voor de verkoop op internet.

Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

In een interview zei ze gekscherend: "Ik heb bijna geen ruimte meer in huis dus ik moet wel iemand helpen. - toen ging ze op een serieuzere toon verder - ik heb meer dan 118 liter melk en zou het graag verkopen aan degenen die het nodig hebben, om hen te helpen".

Aangezien haar doel niet is om geld te verdienen, zei Alyssa dat op dit moment elk zakje een prijs heeft, maar ze is bereid om deze te verlagen om aan elke behoefte te voldoen.

Advertisement

Naast haar hebben veel andere moeders aangegeven anderen te willen helpen door hun melk beschikbaar te stellen. Ook komen er dagelijks aanvragen binnen van de lokale bank. Zoals een van de managers uitlegt: "We doen er alles aan om het donatieproces te vereenvoudigen. We hebben meer dan 20 locaties in Utah en Zuid-Idaho waar donoren bloedonderzoek kunnen doen en melk kunnen afleveren. Controles zijn noodzakelijk en essentieel, maar één keer na het voltooien van het proces, kunnen we het product ook en vooral naar ziekenhuizen sturen".

Kortom, een keten van vrijgevigheid en solidariteit waar veel mensen bij betrokken zijn geweest en die, naar wij hopen, aan het tijdelijke melktekort zullen kunnen voldoen.

Advertisement