Ze vindt de kleren van haar oma die ze tijdens haar huwelijksreis heeft gebruikt in 1952 perfect bewaard in een koffer - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze vindt de kleren van haar oma die…
Voor een sollicitatiegesprek geeft een meisje het 5e huwelijk van haar moeder op: de vrouw is woedend Homostel adopteert kind: wanneer ze hem

Ze vindt de kleren van haar oma die ze tijdens haar huwelijksreis heeft gebruikt in 1952 perfect bewaard in een koffer

25 Mei 2022 • Door Janine
2.981
Advertisement

Soms krijg je onschatbare voorwerpen in handen. We hebben het niet over goud, relikwieën of iets dergelijks, maar over eenvoudige en alledaagse voorwerpen zoals een koffer. Een koffer vol goed bewaarde kleding zoals degene die de hoofdpersoon van ons verhaal had gevonden.

Groen en perfect intact, was het object in kwestie van de grootmoeder van dit meisje en een ware schat van herinneringen uit het verleden. Maar laten we samen kijken wat er uit deze "magische" koffer kwam.

via: Dailymail

Maddy Bill is de protagonist van het verhaal samen met haar 91-jarige grootmoeder, Marie D'Alesandro Donato. Laatstgenoemde is tevens de eigenaresse van de koffer en de inhoud die enige tijd geleden in handen van haar kleindochter is terechtgekomen.

De koffer in kwestie, voor het laatst gesloten in 1952, bevatte de kleding die de oudere vrouw tijdens haar huwelijksreis droeg. Je leest het goed, stijlvolle en intact gebleven kleding bewaard om door te geven aan de erfgenamen.

Marie D'Alesandro Donato en Anthony James Donato, haar echtgenoot, hadden elkaar direct na de Tweede Wereldoorlog ontmoet en hadden in 1952 besloten te trouwen. Op dat moment was de vrouw pas 22 jaar, terwijl haar toekomstige echtgenoot 27 was. Na de huwelijksceremonie hadden de twee pasgetrouwden besloten een reis naar New York te maken en had Marie al haar mooiste kleren opzij gelegd om een ​​paar dagen in de metropool door te brengen.

Advertisement

Toen ze terugkwamen, had de oude vrouw alle kleren gewassen en in haar groene koffer gedaan, om ze intact te houden voor het nageslacht.

"Die koffer bevatte al mijn opwinding voor de toekomst. - zei de oude vrouw in een interview - Mijn huwelijksreis was dat tenslotte: hoop en ongeduldig wachten op morgen. De kleren daar in doen, al die jaren, was alsof ik dat gevoel en die emotie intact hield, alleen op deze manier zouden ze mijn dochters en kleindochters bereiken".

De koffer bleef gesloten en bewaarde al die herinneringen tot de dag dat hij in handen kwam van Maddy, een van haar kleindochters. Het heeft ruim 70 jaar geduurd voordat het weer heropend werd en de kleding weer werd aangetrokken.

"De koffer is door mijn moeder aan mij gegeven. - zei het meisje - Het was de bedoeling dat ik op de belangrijkste momenten van mijn leven de kleding van mijn grootmoeder zou dragen. Sinds ik klein was, had ik de foto's van mijn grootmoeder gezien toen ze jong was, en toen ik de koffer opende, kwam ze voor mijn ogen tevoorschijn. Het was een onbeschrijfelijk gevoel, het voelde alsof het verleden was teruggekeerd. Het was ongelooflijk om ze voor het eerst te dragen. Alles was perfect bewaard gebleven en mooi".

Het zien van haar kleindochter die haar kleren droeg, was alsof ze een duik in het verleden nam en de mooiste momenten van haar huwelijksreis herbeleefde. De vrouw was in 1952 niet rijk, maar dat heeft haar er nooit van weerhouden zich modieus te kleden en mee te gaan met de tijd, en de foto's van haar kleindochter laten het perfect zien.

Zijn ze allebei niet prachtig?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt