x
Hij verliest de ring die zijn moeder…
Hij koopt een eersteklas vlucht en een passagier vraagt ​​hem plaats te maken voor zijn zoon: hij weigert Ze gaan recht voor haar parasol zitten: ze trekt kraaien aan met kruimels en slaagt erin dat ze vertrekken

Hij verliest de ring die zijn moeder hem voor zijn verjaardag had gegeven: 54 jaar later vindt hij hem in een aardbeienveld

20 September 2022 • Door Janine
12.029
Advertisement

We hebben allemaal voorwerpen waaraan we meer gehecht zijn dan aan anderen: vaak zijn deze kleine schatten juwelen, echte familiestukken. Ze zijn misschien niet erg duur, maar emotioneel kunnen ze van onschatbare waarde zijn. Om deze reden is het altijd erg jammer als je de pech hebt ze te verliezen.

Dave Radley weet er alles van, een Engelsman die zijn kostbare ring nooit is vergeten, verloren in een aardbeienveld en na meer dan een halve eeuw teruggevonden.

via: Metro

Toen Dave in 1968 21 jaar werd, gaf zijn moeder hem een ​​prachtige zegelring. Destijds woonde hij met zijn familie in Seagrave, in Leicestershire, Verenigd Koninkrijk. Over het algemeen hebben zegelringen een sterke symbolische betekenis: ze dienen om aan te geven dat ze behoren tot een bepaalde sociale klasse of een bepaalde familie, waarvan het wapen meestal op de ring is gegraveerd.

Misschien suggereert de omstandigheid waarin Dave de ring van zijn moeder ontving - op zijn 21e verjaardag - ook een soort "overgangsritueel" naar volwassenheid. Een paar weken nadat hij het kostbare verjaardagscadeau had gekregen, besloten Dave en zijn vriend Mick Lovett aardbeien te plukken in een veld achter het huis van Mick: ze waren van plan het fruit aan de winkels te verkopen.

Terwijl ze aardbeien in het veld plukten, gleed Daves gouden ring van zijn vinger. "Mijn familie was in die tijd niet erg rijk en ik heb uren naar hem gezocht in de velden waar we waren geweest. Mijn moeder was niet boos op me, maar ze maakte zich zorgen over hoe overstuur ik was," zei Radley. Later, na 54 jaar om precies te zijn, kreeg Dave een telefoontje met geweldig nieuws. Micks broer Peter was eigenaar van het veld waar de twee vrienden een halve eeuw eerder aardbeien hadden geplukt.

Peter - die het verloren familiestuk en het verdriet van de arme Dave nooit was vergeten - besloot iemand met een metaaldetector in te huren om de ring te zoeken. Verrassend genoeg werd het erfstuk gevonden onder enkele centimeters aarde. "Toen Peter me belde, kon ik het niet geloven: de vreugde die ik op dat moment voelde is onbeschrijfelijk", zei Dave. Uit nieuwsgierigheid hebben de twee de ring naar een juwelier gebracht om hem te laten taxeren: de huidige waarde ligt rond de 805 euro. Dit zorgde ervoor dat Dave het geschenk dat hij van zijn moeder kreeg, op een geheel nieuwe manier waardeerde, die het vele jaren geleden speciaal voor hem had laten maken.

Tags: WTFNieuwsgierigVirale
Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt