Haar zwager brengt haar in verlegenheid met een opmerking over haar beenhaar: ze legt hem het zwijgen op

Janine image
door Janine

21 Juni 2022

Haar zwager brengt haar in verlegenheid met een opmerking over haar beenhaar: ze legt hem het zwijgen op
Advertisement

Een goede vuistregel die elke man zichzelf in het leven zou kunnen geven, is deze: maak nooit directe opmerkingen aan een vrouw, tenzij het een compliment is. Hoewel er veel zelfironie in deze “regel” zit, blijft het een feit dat het niet leuk is om onaangename opmerkingen te maken over het uiterlijk van een vrouw, of het nu een fysiek kenmerk is of een aspect van haar karakter. In dit verhaal was het de zwager die de boodschappen deed: de man had het slechte idee om commentaar te geven op het haar op de benen van de jongere zus van zijn vrouw, wat een kettingreactie teweegbracht die hij misschien niet had verwacht. "Oh wat walgelijk, je had je moeten scheren! Die haren horen daar niet te zitten": maar wat had hij nou eigenlijk verwacht van zo'n opmerking?

via Reddit

Flickr / Mario A. P. / Not the actual photo

Flickr / Mario A. P. / Not the actual photo

De hoofdpersoon van dit verhaal vertelde hoe haar zwager zich onaangenaam tot haar wendde: "Ik keek naar mijn kleindochters terwijl ze in de keuken het avondeten klaarmaakten", begon de 19-jarige haar verhaal, "we gingen zitten en ik zat toevallig naast mijn zwager. Ik droeg een rok die op een gegeven moment per ongeluk boven mijn knie kwam, mijn zwager keek naar mijn been en trok een grimas. Toen zei hij hardop "Ohhh! Dat ziet er walgelijk uit, je had je moeten scheren, dat haar hoort daar niet.” De rest van de familie begon naar de jonge vrouw te staren, die zonder al te veel te aarzelen antwoordde: "Als ze er niet zouden moeten zijn, waarom groeien ze dan daar? Kun je me dat uitleggen?”.

De zwager hield echter vol: "Ze moeten daar niet gewoon niet zijn." Op dat moment deed het meisje een tegenaanval: "Nou, raad eens, dan zou hetzelfde kunnen worden gezegd over je snor, hè?".

Advertisement
Flickr / Jeremy Keith / Not the actual photo

Flickr / Jeremy Keith / Not the actual photo

Geconfronteerd met die opmerking deed de jongen zijn ogen wijd open, stond op en rende naar het toilet. "Mijn zus zei dat ik ermee op moest houden nadat mijn zwager opstond uit zijn stoel", zei de jonge vrouw, "Mijn zus volgde hem en ik voelde dat hij nerveus werd. Hij vroeg haar ook of er iets mis was met zijn snor. Mijn broer en ik moesten erom lachen, maar het etentje werd onderbroken omdat mijn zwager weg wilde."

Het meisje vroeg Reddit-gebruikers of ze dachten dat ze overdreef met haar opmerking, maar geen van hen leek het met haar zwager eens te zijn. Wat vind jij?

Advertisement