"Mijn kinderen zijn twee jaar na elkaar geboren en niemand gelooft me als ik zeg dat ze een tweeling zijn"

Janine image
door Janine

21 Juni 2022

"Mijn kinderen zijn twee jaar na elkaar geboren en niemand gelooft me als ik zeg dat ze een tweeling zijn"
Advertisement

Wanneer Rachel en haar man Mac McCarthy zeggen dat ze een tweeling hebben gekregen die twee jaar na elkaar is geboren, lijkt niemand het nieuws te geloven. Als het een tweeling is, hadden ze op dezelfde dag of in ieder geval na korte tijd geboren moeten worden, toch? Rachel en Mac legden echter uit hoe Jorgey McCarthy, een 4-jarig meisje, en Vinney McCarthy, 2 jaar, werden verwekt via in-vitrofertilisatie uit dezelfde embryo's van hun ouders. Hoewel de twee twee jaar na elkaar zijn geboren, maakt dit ze toch een tweeling (niet identiek).

via Mirror

Advertisement

Happy Gibraltar anniversary ūü•į

Pubblicato da Rachel McCarthy su Lunedì 31 maggio 2021

Mac, de echtgenoot van Rachel, had al twee dochters uit een eerdere relatie en had een vasectomie ondergaan. Voor het nieuwe paar was de enige mogelijkheid om biologische kinderen te krijgen het proberen van in-vitrofertilisatie, aangezien de operatie om Mac's vasectomie "ongedaan te maken" niet succesvol was geweest: "Het ongedaan maken van de vasectomie van Mac lukte niet", zei Rachel, "dus we wisten dat IVF de enige manier was om kinderen te krijgen." Na 10.000 pond gespaard te hebben, koos het stel voor deze weg.

Advertisement
Pubblicato da Rachel McCarthy su Sabato 19 giugno 2021

Rachel en Mac moesten naar Spanje om de behandeling te starten, die enkele maanden duurde en niet zonder problemen verliep. Het paar moest door twee grote teleurstellingen gaan nadat de eerste twee behandelingen faalden; uiteindelijk, bij de derde, na 18 maanden, leek het goed te gaan: er waren eindelijk vier embryo's gecreëerd. Het stel besloot er twee in te vriezen en de rest terug te plaatsen bij Rachel: "Vanaf de eerste terugplaatsing raakte ik zwanger van een tweeling, maar op de 12-wekenecho ontdekten we dat er maar één het had overleefd: Jorgey."

“Het was moeilijk”, vervolgde Rachel, “omdat ik zo blij was dat het ene kind het had overleefd, maar tegelijkertijd was ik heel verdrietig dat het andere het niet had gered - ik voelde me schuldig omdat ik me gelukkig voelde.”

Het paar wist dat de twee overgebleven embryo's hun laatste kans waren om nog een baby te krijgen en dus probeerden ze deze laatste poging. De geschiedenis herhaalde zich op een vergelijkbare manier: slechts één kind overleefde het, Vinney.

Sindsdien zijn Vinney en Jorgey onafscheidelijk. Rachel zei: "Twee jaar is een groot verschil als ze klein zijn, zo groot dat mensen het niet kunnen geloven als ik zeg dat ze een tweeling zijn."

Na al deze pogingen zijn Rachel en Mac er eindelijk in geslaagd hun droom waar te maken en kunnen ze nu met een gerust hart van hun gezinsleven genieten. Veel geluk!

Advertisement