Toekomstige grootmoeder legt haar dochter, die voor de tweede keer zwanger is, uit dat ze geen kind meer zal opvoeden in haar plaats

Janine image
door Janine

10 Juli 2022

Toekomstige grootmoeder legt haar dochter, die voor de tweede keer zwanger is, uit dat ze geen kind meer zal opvoeden in haar plaats
Advertisement

Ouders moeten altijd aan de zijde van hun kind staan, maar er komt een punt in het leven waarop je verantwoordelijkheid moet nemen en "op eigen benen moet gaan staan", vooral als je op het punt staat zelf ouder te worden. Een Reddit-gebruikster stuurde een bericht naar het populaire platform om de leden te vragen naar hun mening over een recent conflict dat de vrouw had met haar zwangere dochter.

De vrouw is 56 jaar oud en haar dochter Kelly 33. Zij heeft op haar beurt een dochter, Opal, van 16 jaar. Kelly werd zwanger toen ze net zestien was en smeekte haar ouders om de baby te mogen houden, de grootouders stemden ermee in haar te helpen hun kleindochter op te voeden.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"We hebben haar veel geholpen, aangezien Kelly pas zeventien was toen Opal werd geboren. Kelly hielp ons echter heel weinig, zelfs toen ze vrij was. Haar vragen om een ​​uur op Opal te letten terwijl wij boodschappen deden, was al een probleem”, legde de grootmoeder uit. Het meisje koos ervoor om na haar afstuderen niet naar de universiteit te gaan. Ze had een flexibele baan, maar stelde zich zelden beschikbaar voor Opal. Ze kwam alleen thuis om te slapen of om zich om te kleden voor een feestje. Ze vertrouwde ook op haar ouders voor de aankoop van basisbenodigdheden voor het kind en voor medische bezoeken. De grootmoeder en haar man Eddy hebben meerdere keren met haar gesproken over de noodzaak om als ouder naar voren te treden, maar Kelly deed alleen loze beloften en hield ze nooit.

Kelly verliet het huis toen Opal zes was. Sindsdien bezoekt ze haar ouders ongeveer eens in de twee weken en met de feestdagen, "maar eigenlijk waren het Eddy en ik die Opal hebben grootgebracht", zei de grootmoeder. Het gaat goed met hun kleindochter: ze heeft vrienden, speelt tennis, doet mee aan vrijwilligersprojecten en is van plan om na haar afstuderen marien bioloog te worden.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Opal's schooljaar eindigde vorige week, dus hebben we een diner georganiseerd om haar goede cijfers te vieren. Kelly was er ook, samen met andere familieleden. We waren aan het kletsen en genoten samen van het eten toen Kelly opstond om aan te kondigen dat ze weer zwanger was van haar huidige vriend. Eddy en ik zeiden niets en Kelly begon te zeggen dat zij en haar vriend het “zo druk” hadden in hun leven op dit moment, wat erop duidde dat ze de nieuwkomer aan onze zorg zou toevertrouwen”, vertelde de grootmoeder.

Haar ouders, geërgerd, hebben erop gewezen dat ze niets te maken zouden hebben met de opvoeding van dit nieuwe kind en ook geen financiële steun zouden hebben gegeven. Het resultaat was een verhitte discussie die de familie in tweeën deelde: sommige familieleden beschuldigden het paar ervan te streng te zijn met hun dochter, anderen steunden hen volledig. De grootouders zorgden er echter voor om aan hun kleindochter Opal duidelijk te maken dat "ze een zegen was en niets te maken heeft met wat ze tegen Kelly hadden gezegd. Nu is ze 33 jaar en moet ze leren om de verantwoordelijkheden van een ouder volledig op zich te nemen”.

De meeste gebruikers waren het met de grootouders eens: “Jullie dochter heeft Opal al volledig genegeerd. De aankondiging doen op het eindejaarsfeest van Opal is het zoveelste onaangename gedrag. Het was geen afstudeerfeest, toch? Want dat zou Kelly's gedrag nog erger hebben gemaakt. Misschien hebben jullie het haar niet op de meest beschaafde manier laten weten, maar ik denk dat het niet mogelijk is, aangezien Kelly duidelijk heeft gemaakt dat ze niet echt om haar kinderen geeft".

Wat vind jij?

Advertisement