Jongen vindt tas met portemonnee in boodschappenkar en geeft alles terug aan eigenaar

door Skip

03 Juli 2022

Jongen vindt tas met portemonnee in boodschappenkar en geeft alles terug aan eigenaar
Advertisement

Eerlijk zijn is tegenwoordig een item dat het nieuws haalt. Misschien omdat het niet meer populair is. In een steeds lelijkere wereld, waar men puur en alleen het eigen straatje schoonveegt is het mooi om te weten dat er nog mensen die niet alleen zichzelf denken. Eliana Martin dacht haar portemonnee voor altijd kwijt te zijn na te zijn teruggekomen van boodschappen doen en stond er niet bij stil dat een barmhartige samaritaan hem voor haar gepakt kon hebben. Een jongen stond dan ook binnen een mum van tijd bij haar op de stoep om haar tas terug te geven met daarin de portemonnee met geld en bankpassen. De verrassing was enorm, net als de dankbaarheid naar deze jongen, die gewoon zijn plicht deed.   

via Twitter / Joe Little

Advertisement

Iedereen die zijn portemonnee verliest belt als eerste de bank om passen te blokkeren zodat ongewenste opnames niet plaats kunnen vinden. Geld en belangrijke papieren die in de tas zitten ben je voorgoed kwijt en is daarom het advies niet met al te veel cash geld de deur uit te gaan. Eliana Martin heeft de passen meteen geblokkeerd en vond het heel jammer dat ze even eerder haar tas in het winkelwagentje had laten staan.

Maar gelukkig voor haar was een jongen genaamd Adrian Rodriguez de eerste die de vergeetachtigheid van deze dame opmerkte. Hij twijfelde geen seconde en ging meteen alles teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Aanvankelijk twijfelde hij nog of hij de tas moest afgeven bij de kassa of dat hij persoonlijk de tas moest afgeven aan haar, van wie hij het adres aantrof op de documenten in haar tas. Uiteindelijk ging Adrian voor optie twee.   

Advertisement
GoFund Me

GoFund Me

"Mijn eerste gedachte was teruggeven" vertelde de jongen die naar het adres ging van Martin en de tas heeft afgegeven aan degene die thuis was. Martin was bijzonder verrast door wat Adrian had gedaan toen ze hem op videobeelden van de beveiligingscamera bij de ingang zag. een vriendin van haar, Melina Marquez, stelde voor om hem op te sporen zodat hij persoonlijk kon worden bedankt. "We moeten hem eigenlijk opsporen, zo kunnen we hem direct bedanken." Ze zei het volgende over de ontmoeting:"Het moment waarop ik zag wat hij deed dacht ik meteen:'ik hoop dat mijn zoon ook zo wordt.' Ik ben blij dat hij alle normen en waarden heeft behouden die hij heeft meegekregen van zijn ouders."

Adrian verwachtte niets ervoor terug, maar de vrouwen wilden laten zien hoe blij ze met hem waren en startten een geldinzamelingsactie op GoFund Me. Het doel was duizend dollar, maar dat is ruimschoots voorbijgestreefd.

Dat deze jongen zo eerlijk is verdient een applaus! 

Advertisement