Als je driemaal daags voor je man kookt krijg je kritiek en ben je een ouderwetse huisvrouw

door Skip

04 Juli 2022

Als je driemaal daags voor je man kookt krijg je kritiek en ben je een ouderwetse huisvrouw
Advertisement

Koken is verplicht als je elke dag iets anders wilt eten. Misschien wil je dan dat dit lekker en gezond is zonder dat je daarvoor aan de kant-en-klaar producten wilt. Een vrouw viel bittere kritiek ten deel omdat ze een video heeft gedeeld waarin ze maaltijden maakt voor haar man, drie keer per dag. Waarom doet ze dat? "Ben je een huisvrouw uit de jaren 50?" luidt een van de giftige opmerkingen die is achtergelaten door gebruikers die deze ogenschijnlijke 'stap terug' qua vrouwenrechten niet konden waarderen. Maar Sonali Arora, de dame in dit verhaal maakte duidelijk dat zij er niet zo over denkt en ook dat ze het uit eigen vrije wil doet gezien het feit dat ze van huis uit kan werken en genoeg tijd heeft.  

via TikTok / sonali.arora_xx

Advertisement
TikTok / sonali.arora_xx

TikTok / sonali.arora_xx

Sonali legt de situatie uit en schrijft:"Hebben ze geen kritiek op mijn porties dan schrijven ze wel iets om mijn man aan te vallen terwijl ze hem niet eens kennen. Ze noemen hem een kind van twee jaar oud, mensen zeggen dat hij vrouwonvriendelijk is of dat ik een huisvrouw uit de jaren 50 ben." Sonali begon met het uploaden van video's op TikTok van de maaltijden die ze dagelijks maakt voor haar man, Nipun, alles te goeder trouw. Ze had geen idee dat mensen online haar op de korrel zouden nemen voor zoiets eenvoudigs. Een iemand schreef de opmerking:"Dit is satire toch?" Weer een ander schreef:"Ik denk niet dat ik ooit voor mijn man heb gekookt. Ik ben zijn moeder niet.

Advertisement

De 26-jarige dame is uitvoerig op alle kritieken ingegaan:"Hoewel ik weet dat het complete onbekenden zijn en dat hun uitspraken geen beschrijving zijn van mij en mijn man, doet het me toch pijn om sommige opmerkingen te lezen. Mijn man is de allerliefste, meest ondersteunende minst vrouwonvriendelijke persoon op aarde. We hebben echt een hele mooie relatie en we verdelen alle huishoudelijke taken onderling. Nadat ik heb gekookt wast hij de boel af, ik kom nergens aan. Hij is ook degene die alle toiletten schoonmaakt en de stofzuiger door het huis haalt."

TikTok / sonali.arora_xx

TikTok / sonali.arora_xx

De gemene uitspraken van deze mensen kunnen dus niet fouter zijn en verder van de realiteit staan dan dit volgens Sonali. Zij is behoorlijk onafhankelijk, heeft een mooie carrière in de IT en de enige reden waarom ze dagelijks kan koken voor haar man is omdat ze nu thuis werkt. Anders had ze nooit de tijd kunnen vinden om dat te doen. De gedachte dat het misschien leuk was om recepten te uploaden en te kijken of ze een inspiratie kon zijn voor iemand. Dit altijd en alleen maar te goeder trouw. 

Als je driemaal daags voor je man kookt krijg je kritiek en ben je een ouderwetse huisvrouw - 4

Sonali vertelt:"Koken is iets wat ik heel graag doe, op die manier uit ik mijn liefde en is het iets wat mij plezier geeft. De reactie van mijn man op mijn creaties wordt ik nog gelukkiger door."

Wat denk jij?

Advertisement