Op 84-jarige leeftijd lukt het haar om uit de kast te komen: "Dit is mijn vrouw, ik heb het eindelijk hardop gezegd!"

Janine image
door Janine

09 Oktober 2022

Op 84-jarige leeftijd lukt het haar om uit de kast te komen: "Dit is mijn vrouw, ik heb het eindelijk hardop gezegd!"
Advertisement

Het oordeel van anderen is iets waar we moeilijk afstand van kunnen nemen en dat ons in de meeste gevallen raakt, oftewel onze grootste angsten. Van alle angsten en "schandes" waarmee we rekening houden, mogen er echter geen gevoelens zijn voor een andere persoon. Liefde mag in feite niet worden beoordeeld en iedereen moet zich vrij voelen om van iemand te houden en gelukkig te zijn. Het spreekt voor zich dat dit concept even mooi is als dat het in de praktijk wordt veronachtzaamd: veel homoparen komen in feite niet uit de kast, juist omdat sommige onderwerpen vandaag nog door sommigen als taboe wordt beschouwd...

De vrouwelijke hoofdpersoon van dit verhaal slaagde erin al haar moed te tonen om op 84-jarige leeftijd "uit de kast te komen".

via TikTok / cgf1717

Advertisement
TikTok / cgf1717

TikTok / cgf1717

Jan Moore is een 84-jarige Canadese vrouw die de harten en bewondering van duizenden gebruikers heeft veroverd met haar coming out op TikTok. De vrouw kreeg inspiratie uit een episode waarin ze zelf de hoofdrolspeelster was, om de manier waarop ze een andere persoon vertelde, voor de eerste keer, dat haar partner een vrouw is. "Vandaag heb ik het gedaan", begint ze zichtbaar opgewonden in de video. Jan vertelt hoe haar bank contact met haar heeft opgenomen om een ​​reeks persoonlijke informatie te krijgen, ook over de vrouw waar ze mee samenwoont die haar partner is, Linda Ford. Op de vraag van de bankbediende wie deze Linda Ford precies was, antwoordde Jan voor het eerst eerlijk: "Oh, zij is mijn vrouw!"

Terwijl ze die woorden zei, realiseerde Jan zich hoe het was om het voor de eerste keer hardop tegen een vreemde te zeggen. De medewerker gaf natuurlijk geen commentaar en het telefoongesprek eindigde. Maar er was iets veranderd in Jans hart - ze voelde zich veel gelukkiger.

Advertisement
TikTok / cgf1717

TikTok / cgf1717

"Ik dacht dat dit moment de moeite waard was om vast te leggen," zei ze tegen haar volgers, "Noem me maar gek omdat ik het niet eerder heb gedaan, maar het is moeilijk om een ​​oude hond nieuwe trucjes te leren. Maar raad eens? Ik zal het nog een keer doen! Het is nooit te laat". Op 84-jarige leeftijd is het bijna onmogelijk om gewoontes te veranderen, maar het is nooit te laat om dit soort moedige daden te doen. Gebruikers prezen haar en waardeerden het enorm dat ze het eindelijk heeft gedaan: "Ik ben blij dat je je op 84-jarige leeftijd zeker genoeg voelt om je waarheid te kunnen vertellen", en ook: "Iedereen heeft zijn eigen tijd. Ga naar haar toe en zeg haar 'jij bent mijn vrouw'. Doe het meerdere keren per dag, je hebt veel in te halen."

Advertisement