Moeder bevalt van zoontje tijdens vlucht naar Hawaii en wist niet dat ze zwanger was

door Skip

08 Juli 2022

Moeder bevalt van zoontje tijdens vlucht naar Hawaii en wist niet dat ze zwanger was
Advertisement

In het leven krijgen we te maken met een oneindige reeks dingen die we niet aan zien komen. Soms zijn die dingen echter zo uitzonderlijk dat je ze gewoon nooit meer gaat vergeten. In het verhaal dat we je zo gaan vertellen komen een 'benulloze' moeder een arts en maar liefst drie verpleegkundigen voor die op vakantie zijn. Geen van hen zou ooit hebben gedacht in actie te moeten komen, zeker niet op grote hoogte. Ze bevinden zich allen aan boord van een Delta-Airlines-lijnvlucht vanuit Salt Lake City richting Hawaii. Halverwege de reis voelde Lavinia "Lavi" Mounga zich ineens niet lekker en ging toen naar het toilet. 

via People

Advertisement

Mounga laat weten "Ik had steeds kramp en ben toen naar het toilet gegaan en toen viel ik flauw en was ik even weg." Op dat moment waren de drie verpleegsters, werkzaam bij de intensive care voor pasgeborenen, al aan het voorgenieten van hun vakantie; georganiseerd ter gelegnheid van Mimi Ho's 28ste verjaardag. Zij en haar collega's Amanda Beeding (45) Lani Bamfield (26) waren op een 'ladies only' reis naar Hawaii om samen plezier te maken. Plots hoorden ze iemand om hulp en een dokter schreeuwen. Het was Lavinia's schoonzus die had gezien hoe zij in elkaar zakte en plots ging bevallen.

Dale Glenn, huisarts werkzaam bij het Hawaii Pacific Health, was op weg terug naar huis na familiebezoek, ging helpen en kwam samen met de groep in actie om de vrouw en haar kleine Raymond te helpen. Hij kwam al na 29 weken ter wereld. Aangezien hij te vroeg geboren was, had hij alle mogelijke ondersteuning nodig. De vliegtuigcrew en de passagiers gingen samenwerken om de situatie tot een goed einde te brengen.

Glenn vertelde:"De twee grootste vijanden van een te vroeg geboren kind zijn zuurstofgebrek en snel onderkoeld raken omdat hele kleine baby's niet zelf hun lichaamstemperatuur kunnen reguleren. De stewards brachten ons toen zakken met warm water om de baby mee warm te houden... Elke passagier aan boord heeft ons geholpen."  

Advertisement

Het team gebruike schoenveters om de navelstreng te verwijderen en te verbinden en maakte toen flessenwarmers van opgewarmde flesjes in de magnetron. Daarnaast gebruikten ze ook een Apple Watch om de hartslag mee te meten gedurende de drie resterende uren van de vlucht. Het gekste van dit hele verhaal is toch dat mamma geen enkel idee ervan had zwanger te zijn. Ze had zeg maar een zogeheten cryptische zwangerschap, dat wil zeggen dat ze geen enkele symptomen had die haar deden vermoeden dat er een kind op komst was.

Nadat ze de eerste schrik van hoe vader en familie te vertellen te boven was, was Lavinia uitzinnig van vreugde door de onverwachte maar zeer welkome verrassing. Ook vader uitte via social media al zijn dankbaarheid naar het medisch team dat zijn vriendin had bijgestaan. Toen de noodsituatie over was en de routine-checks van de gezondheid van moeder en kind waren afgerond, werd de groep mensen hechte vrienden. Mimi Ho zei:"We hebben een groepsapp aangemaakt en zeiden dat we naar zijn eerste verjaardag zouden komen in Utah."

Een ongelofelijk verhaal vind je ook niet?

Advertisement