Jongen met make-up wil gelukkig zijn en niet anderen behagen, hem pesten blijkt zinloos

door Skip

05 Juli 2022

Jongen met make-up wil gelukkig zijn en niet anderen behagen, hem pesten blijkt zinloos
Advertisement

Het is tegenwoordig nog erg moeilijk voor veel mensen om diversiteit te accepteren, of beter gezegd de eigenschappen te accepteren die de mens uniek maken. Iedereen is bovendien anders dan de rest, en moeten we trots zijn op de eigen smaak en voorkeuren op welk gebied dan ook. Damián Cervantes is een creatieve jongen, heel actief op sociale media en hij moest voor zichzelf opkomen toen enkele onbekenden hem op de korrel namen onderweg in de metro. De reden? Damián had zijn ogen opgemaakt. Het lijkt raar, maar hij moest tegenover onbekenden, en tegenover het internet meer in het algemeen, opkomen voor zijn recht om zichzelf uit te mogen drukken

via TikTok / soydamiancervantes

Advertisement
TikTok / soydamiancervantes

TikTok / soydamiancervantes

De jonge Mexicaan heeft een video opTikTok geplaatst waarin hij uitleg geeft over hoe enkele mensen de spot met hem begonnen te drijven omdat hij make-up droeg:"Ik was hier in Pantitlán en enkele jongens maakten mij belachelijk om mijn make-up. Nu weet ik zeker dat er iemand gaat zeggen dat het mijn schuld is, dat het gebeurde omdat ik er zelf voor koos make-up in het openbaar te dragen, maar ik ben geboren om gelukkig te zijn, niet om mensen te behagen." Damián maakt een zeer zelfverzekerde indruk, en hoewel niemand wel vaart bij spot en kritiek vroeg hij gebruikers positieve opmerkingen achter te laten. Waarom zou je eigenlijk ook je energie in en tijd verspillen aan iemand haten?

Het lukt natuurlijk niet iedereen om negatief commentaar door onbekenden zo van zich af te laten glijden dat je er geen last van hebt. Daarom was het zo belangrijk voor Damián om zich uit te spreken en dat de hele wereld zijn mening mag horen. Iedereen die het gevoel heeft bekritiserende en veroordelende pestkoppen geen weerstand te kunnen bieden moet horen wat deze jongen te zeggen heeft. 

 

Advertisement
Instagram / soydamiancervantes

Instagram / soydamiancervantes

Dit is de definitieve reactie van Damián aan alle mensen die voelen dat ze de smaak en keuzes van de ander te moeten veroordelen:"Ik ben geboren om gelukkig te zijn niet om anderen te behagen." Gelukkig vormen de socials een potent communicatiemiddel waarmee je berichten kan en moet verspreiden die heel liefdevol, positief zijn, die oordelen en wijdverbreide haat in onze maatschappij tegen gaan.

Achter een jasje met versiersels of oogschaduw met glitters zitten mensen met een verhaal en gevoelens die om geen enkele reden dienen te worden gekwetst, dit moeten we nooit vergeten.

Advertisement