Vriend dumpt haar want te dik, zij raakt in vorm en wint schoonheidswedstrijd van betekenis

door Skip

08 Juli 2022

Vriend dumpt haar want te dik, zij raakt in vorm en wint schoonheidswedstrijd van betekenis
Advertisement

Teleurstellingen in de liefde laten altijd grote littekens na maar soms is pijn om een afgelopen relatie ook brandstof voor iemand om te proberen het leven te verbeteren en weer gelukkig te zijn. Jen Atkin is daar een voorbeeld van. Nadat zij werd gedumpt, want "te dik" besloot zij om een gezond dieet te volgen en weer grip op haar leven te krijgen. In twee jaar tijd is ze maar liefst vijftig kilo afgevallen en ging van 107 naar 57 kilo. Maar er is meer. Nadat ze zo in vorm was geraakt dat je er jaloers van kon worden, wilde Jen zich opgeven voor een miss-verkiezing.

via DailyMail

Advertisement

Jens tranformatie begon in 2015. Ze was toen 26 jaar, werkte als administratief medewerker en had een levensstijl die gekenmerkt werd door veel zitten:"Op de dagen dat ik moest werken at ik vaak grote porties spaghetti of pizza en mocht ik van mezelf ook chocoladerepen van gezinsformaat. Tijdens het weekend deden ik en mijn vriendje van toen niets anders dan bankzitten in pyjama en afhaalmaaltijden halen. We gaven per persoon ongeveer 26 euro uit aan eten."

Op een dag verliet haar vriendje haar vanwege haar uiterlijk. Jen was er helemaal kapot van:"M'n wereld stortte in. Ik huilde wekenlang en bleef dwangmatig eten. Ik at steeds maar om mezelf te troosten

Advertisement

Na de eerste weken van shock wilde Jen haar leven omgooien door haar uiterlijk beter uit te willen laten komen en voor zichzelf gaan zorgen aan de hand van een gezondere levensstijl. Ze begon te letten op wat ze at, nam het ook bewegen erin mee, met lange wandelingen om vervolgens pas echt te gaan trainen in de sportschool. In een periode van twee jaar had ze zo'n lichaam gekregen dat het haar motiveerde om zich in te schrijven voor de eerste schoonheidswedstrijden. In 2017 bereikte ze de halve finales van de Miss Genting Sheffield en in 2018 haalde ze zelfs de finale.

Ze stopte met de schoonheidsverkiezingen nadat ze trouwde in 2019, maar het jaar daarna probeerde ze nog een keer mee te aan de Miss-Groot-Brittanië-editie 2020/2021. Ze had nooit gedacht die te winnen. "Ik deed eerst alleen maar mee voor de lol, ik had nooit gedacht zo ver te komen. Het winnen van een editie van Miss-Groot-Brittanië betekende voor mij het einde van een lange, moeilijke maar zeker ook buitengewone reis. Ook al is mijn lijf zo anders geworden denk ik toch dat ik als persoon hetzelfde ben gebleven. Ik ben blij dat ik een negatieve ervaring om heb kunnen zetten in iets dat positief en constructief is voor mijn leven."

Je krijgt de complimenten hoor dame!  

Advertisement