Vader wil baby verschonen in vrouwentoilet maar krijgt snauwerig te horen dat hij hier niet in mag

door Skip

10 Juli 2022

Vader wil baby verschonen in vrouwentoilet maar krijgt snauwerig te horen dat hij hier niet in mag
Advertisement

Er bestaan nog een aantal stereotiepe opvattingen over het ouderschap die zo diep geworteld lijken te zitten dat je ze nog veel om je heen ziet. Een daarvan is die van de vader die niet weet hoe hij de luier moet verschonen van zijn kind. En toch, met het snelle leven wat we tegenwoordig lijden en door de gelijke rollenverdeling onder ouders, zijn enkele vaders beter in het hele gebeuren met de commode. Hoe dan ook wordt er op sommige openbare plekken geen rekening gehouden met waar dit toch zo voor kersverse ouders onmisbare hoekje geplaatst moet worden. In het overgrote deel van de gevallen bevinden de commodes zich op het vrouwentoilet. Dit heeft voor redelijk wat problemen gezorgd bij een jonge kersverse vader. Hij vroeg Reddit om raad om erachter te komen of hij zich ongepast had gedragen toen hij het vrouwentoilet op wilde gaan om de luier van zijn zoon te verschonen. 

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Vader legt z'n situatie uit:"Ik ben een man van 31 en gisteren was ik met mijn zoon in een grote zaak toen hij deed wat kinderen nou eenmaal doen. Ik liep naar de toiletten en zag toen dat er geen toiletten waren voor gezinnen; alleen voor vrouwen en mannen. Ik ging het mannentoilet binnen en zag wel enkele urinoirs en een hoekje, maar geen commode. Ook bij de wastafels was er geen."

Toen verliet vader de toiletruimte en ging op zoek naar een medewerker van het gebouw om te vragen waar een commode was. De dame wees hem naar de toiletten waar hij al was geweest, maar hij liet haar weten dat op het mannentoilet geen commode was, waarop zij zei toch nog eens te kijken. Geïrriteerd stemde hij toe en ging nog eens goed kijken bij de heren. Hij vertelt hierover:"Toen ik weer terugkwam was de dame er niet meer. En dan moet je bedenken dat mijn zoontje de hele tijd met een vieze luier zat." Toen ging hij naar het vrouwentoilet, waar een comode was. Hij stond nog amper binnen toen hij te horen kreeg van een vrouw die haar handen stond te wassen, dat hij zich vergist had in het toilet.

"Ik wees naar mijn kind en zei:'Er is geen commode bij de heren.' Zij begon te lachen en zei:'gast dat is smerig' en ging toen weg. Toen ben ik hem snel gaan verschonen in de hoop klaar te zijn voordat er weer iemand zou binnenkomen. Toen ik al bijna klaar was kwam een vrouw binnen die tegen me begon te schreeuwen. Ik probeerde haar uit te leggen wat ik aan het doen was, maar zij bleef maar 'Ga weg! Je mag hier niet zijn!' roepen. Toen is ze weggerend" vertelde de vader.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Toen hij eenmaal klaar was met luier verwisselen is hij als de wiedeweerga weggegaan van het toilet. Hij zag namelijk de vrouw van net praten met de medewerkster die hij om hulp had gevraagd. Hij ging maar snel weg om niet in de problemen te raken. Vader besluit zijn verhaal:"De medewerkster gebaarde mij te stoppen maar ik liep snel naar de auto, kind in de stoel gezet en ik ben weggegaan. Mijn vrouw zegt dat ik echt heb gedaan wat juist was, maar mijn moeder zij dat ik 100% fout zat. Mijn zus komt niet meer bij van het lachen en helpt me helemaal niet."

Mensen op internet hebben de man helemaal in het gelijk gesteld en zeiden zij dat hij in wezen geen andere keuze had dan de beschikbare commode te gebruiken. Een gebruiker zegt erover:"De winkel is 100% verantwoordelijk in deze situatie. Ik zou me niet druk maken als zij in het verleden al klachten erover zouden hebben gekregen en er niets aan hadden gedaan. Je moeder overdreef. Je moest je kind verschonen. Wat verwachtte ze dan van je, dat je hem op de grond zou verschonen? Dat je met hem thuis zou komen in een vieze luier? Je vrouw heeft gelijk. Je hebt goed gehandeld en die vrouw was gewoon onvriendelijk. Wie doet nou zoiets? Schreeuwen tegen een vader omdat hij de luier van zijn zoon heeft verschoond, 't is van de zotte!"

Wat denk jij van deze situatie?  

Advertisement