Ze vieren allebei hun 100e verjaardag en 79 jaar huwelijk: dit stel breekt alle records

Janine image
door Janine

13 Juli 2022

Ze vieren allebei hun 100e verjaardag en 79 jaar huwelijk: dit stel breekt alle records
Advertisement

Honderd kaarsjes uitblazen is al een zeldzame en zeer belangrijke mijlpaal, maar een stel uit Ohio, in de Verenigde Staten, heeft besloten om meerdere records tegelijk te breken. Hubert en June Malicote zijn een getrouwd stel dat, 10 dagen van elkaar, een eeuw van leven zal vieren en in de tussentijd 79 jaar getrouwd zal zijn. De twee groeiden op op het platteland van Kentucky en ontmoetten elkaar toen ze naar Ohio verhuisden om werk te vinden.

via Today

Advertisement
YouTube Screenshot

YouTube Screenshot

Ze ontmoetten elkaar in de kerk en werden meteen vrienden. In korte tijd ontdekten ze dat ze iets meer voor elkaar voelden en besloten te trouwen. Ze zijn sindsdien slechts één keer van elkaar gescheiden: toen Hubert tijdens de Tweede Wereldoorlog twee jaar bij de marine op Hawaï moest dienen. June wachtte geduldig op hem en bij zijn terugkeer bouwden de twee verder aan een leven in Hamilton, in Ohio.

Tot op heden bestaat hun gezin uit drie kinderen, zeven kleinkinderen en elf achterkleinkinderen. De twee geliefden zijn klaar om hun respectievelijke verjaardagen samen te vieren - June is op 13 juli jarig, en Hubert op 23 juli - en hun 79 jaar huwelijk. Hun verbintenis heeft echt alles overleefd, van de Grote Depressie tot de zeer recente Covid.

Het paar onthulde het geheim van blijvende liefde: communicatie, vriendschap en geen ruzies. "Voordat we man en vrouw zijn, zijn we beste vrienden. We praten veel en hebben nog nooit ruzie gehad. Nooit ook maar een enkele ruzie”, zei Hubert. "We zijn niet zonder problemen door het leven gegaan, maar we zouden nooit iets doen om elkaar pijn te doen. Als er een meningsverschil is, nemen we een paar minuten afstand”, voegde June eraan toe.

Advertisement

Het echtpaar heeft altijd veel tijd samen doorgebracht. "We gingen nooit veel uit. Toen de kinderen jonger waren, zaten we graag rond de tafel en deelden we verhalen over onze dag. We hadden gewoon de eenvoud van ons gezin nodig. We hebben een geweldig leven gehad”, vertelde Hubert.

Na meer dan zeven decennia is de routine van June en Hubert helemaal niet veranderd. Elke avond gaan ze aan tafel en kijken naar een oude western. Nadat de film is afgelopen, kussen ze elkaar voordat ze naar bed gaan. "Ik zet mama in de rolstoel naast waar papa zit, ze houden elkaars hand vast en zeggen welterusten", vertelde hun 70-jarige dochter. "Dan, 's morgens, zijn ze zo blij elkaar te zien. Ze begroeten elkaar met een grote glimlach." Een stel dat nog steeds gelooft in het bestaan ​​van ware liefde.

Advertisement