Congiërge is afgestudeerd in de rechten aan dezelfde universiteit waar hij werkt en maakt zijn droom waar

Janine image
door Janine

18 Juli 2022

Congiërge is afgestudeerd in de rechten aan dezelfde universiteit waar hij werkt en maakt zijn droom waar
Advertisement

Het behalen van een diploma is voor veel min of meer jonge studenten een belangrijke mijlpaal. Soms hebben we de neiging om de waarde van hoger onderwijs te onderschatten en zijn we geneigd te geloven dat het inmiddels, zodra een bepaalde leeftijd is bereikt, onmogelijk is om weer te gaan studeren. Dit is wat de heer Darlivan Caetano, 64 jaar, een van de conciërges van een universiteit in de stad Serra, Espírito Santo, Brazilië, lange, lange tijd dacht.

Darlivan komt uit een eenvoudig gezin met zeven kinderen en kreeg in zijn jeugd te maken met tal van uitdagingen die hem ervan weerhielden een hoge opleiding te volgen. Maar het leven geeft je altijd een tweede kans en hij heeft die kunnen grijpen. We vertellen je zijn verhaal.

via La Republica

Advertisement

Darlivan groeide op in de buitenwijken en ondervond veel moeilijkheden op zijn pad, vooral toen hij jong was. "Ik leefde als een dakloze man, ik was ziek en ik bereikte een dieptepunt", zei hij.

Jeugdproblemen weerhielden Darlivan er echter niet van te dromen. Herstellend van de trauma's die hij had opgelopen, begon hij in 2007 als conciërge aan de universiteit van zijn stad en daar vond hij de redenen om zijn studie te hervatten. In 2011 keerde hij terug in de klas om de middelbare school af te maken in een klas voor jongeren- en volwassenenonderwijs. Na het voltooien van deze fase kreeg hij ondersteuning van studenten en collega's om toegang te krijgen tot het hoger onderwijs.

Advertisement

"Ik werd aangemoedigd door veel mensen die me zeiden naar de universiteit te gaan. Voor mij was het een heel ver doel, werken op school is erg hectisch, maar ik heb mijn studie kunnen afronden. Ik heb het werk nooit verwaarloosd. Ik was erg alert bij de binnenkomst van de studenten. Toen iedereen eenmaal in de klas was en ging zitten, kreeg ik weer wat meer tijd en maakte ik gebruik van de korte pauze om de boeken te lezen. Als ik ernaar kijk, zie ik buitengewoon succes en iets waar velen zich in kunnen weerspiegelen. Het geeft me een groot verlangen om te leven en vooruit te gaan”, legde hij uit.

Darlivan studeerde in 2017 af op 59-jarige leeftijd. Hij was de eerste van zijn zeven broers en zussen en van de zeven kinderen om het hoger onderwijs te voltooien. Hij heeft drie postdoctorale opleidingen, een soort virtueel adviesbureau en werkt nog steeds als conciërge aan de universiteit. Op dit moment is zijn doel het behalen van het kwalificatie-examen om zich professioneel uitsluitend aan jurisprudentie te kunnen wijden. "Mijn plan is om te blijven studeren, me te specialiseren en te zorgen voor een betere levensstijl voor mijn familie. Het is mijn droom om geluk en stabiliteit te brengen aan mijn kleinkinderen, achterkleinkinderen en broers en zussen”, besloot hij.

Een verhaal met een gelukkig einde dus, dat een bron van aanmoediging kan zijn voor al diegenen die zich verslagen voelen en denken dat ze geen andere kans hebben om hogerop te komen. Kijk naar Darlivan en neem er een ​​voorbeeld aan: hij heeft zijn kans gehad en die heeft hij gegrepen, iedereen kan hetzelfde doen.

Advertisement