Ze komt thuis en ziet haar dochter in paniek op de grond liggen in de regen: ze gaat naast haar liggen - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze komt thuis en ziet haar dochter in…
Ze verblijft gratis in een luxe hotelkamer maar geeft haar privacy op: de muren zijn transparant Hij vindt een tas met 8.000 euro erin: hij doet er alles aan om de eigenaar op te sporen en krijgt alleen een

Ze komt thuis en ziet haar dochter in paniek op de grond liggen in de regen: ze gaat naast haar liggen

16 Juli 2022 • Door Janine
2.601
Advertisement

Het onderwerp geestelijke gezondheid is altijd veelbesproken geweest, vooral de laatste jaren, aangezien we altijd zeer terughoudend zijn geweest om bepaalde toestanden van angst of depressie als echte ziekten te beschouwen. Ooit leek het alsof bijna niemand paniekaanvallen had, toch? Of misschien is het probleem dat er niet genoeg over werd gepraat omdat bepaalde symptomen niet als zodanig werden erkend. Gelukkig blijft de geneeskunde en onderzoek het gedrag van het menselijk brein onderzoeken en wordt er ook gezocht naar antwoorden met betrekking tot onze emoties. Een video die op internet is rondgegaan, toont het onberispelijke gedrag van een moeder die weet hoe ze haar dochter moet steunen tijdens een paniekaanval, waardoor het debat over de delicate kwestie van geestelijke gezondheid werd aangewakkerd.


In de 36 seconden durende clip rijdt een moeder met haar auto de oprit van haar huis op en ziet haar dochter in de regen op de grond liggen. In plaats van te schreeuwen of zich te alarmeren, begrijpt de vrouw meteen wat er aan de hand is en gaat, op een heel natuurlijke manier, naast de jonge vrouw liggen, ongeacht de regen. Op dat moment heeft de zorg om regen zeker geen prioriteit, terwijl de toestand van haar dochter dat ongetwijfeld wel is. Er waren veel ondersteunende reacties op de video, waarin het gedrag van de moeder werd geprezen en werd beweerd dat wat werd getoond "ware liefde" was. Tegen alle verwachtingen in waren er echter ook minder vleiende opmerkingen; sommigen benadrukten dat de moeder de problemen van haar dochter "aanmoedigde" - problemen die volgens deze gebruikers de dochter niet publiekelijk had moeten laten zien. Een gebruiker devalueerde het onderwerp geestelijke gezondheid met deze zin: "Toen ik jong was, deed niemand dat voor ons. En weet je waarom? Omdat we niet zo verwend werden, zijn we geen overgevoelige sneeuwvlokken, dus kregen we geen angstaanvallen".

Gelukkig hebben verschillende gebruikers op deze kritiek gereageerd en erop gewezen dat dit soort problemen geen "verslaving" zijn, noch iets dat kan worden "aangemoedigd". Als je een paniekaanval krijgt, kun je in sommige gevallen niet eens bewegen en het enige dat de paniekerige persoon gerust kan stellen, is buiten zijn en misschien het geluid van de regen. We gaan allemaal anders met het leven om en reageren niet allemaal op dezelfde manier op sommige gebeurtenissen. Het is makkelijk om te oordelen wanneer het probleem, door onwetendheid, niet bekend is.

"Als je bang bent, heb je soms gewoon iemand nodig die met je meegolft tot de storm voorbij is. Om te weten dat je er bent en dat je niet alleen bent. Om te onthouden dat, hoewel het allemaal zo echt en eng lijkt, je veilig en geliefd bent," legde een gebruiker uit.

Kortom, het heeft geen zin om iemand te beoordelen die een angst- of paniekaanval heeft, dus waarom zou je niet proberen beter te begrijpen wat er achter deze manifestaties schuilgaat die helaas dagelijks belemmerend kunnen zijn?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt