In de bioscoop koopt hij een extra stoel voor zijn zwangere vrouw om haar comfortabeler te laten zitten: omstreden omdat hij een stoel "blokkeert"

Janine image
door Janine

18 Juli 2022

In de bioscoop koopt hij een extra stoel voor zijn zwangere vrouw om haar comfortabeler te laten zitten: omstreden omdat hij een stoel "blokkeert"
Advertisement

Helaas is de wereld vol onbeschofte mensen: elke dag hebben we te maken met de onwetendheid van degenen die denken dat ze slimmer zijn dan anderen. In zo'n wereld lijkt eerlijkheid en wat “juist” is steeds minder waarde te krijgen, en lijkt steeds meer gewicht te worden toegekend aan eigenbelang. Een man vertelde op Reddit een onaangename ervaring die hij had met zijn vrouw, kort voor het begin van een film. Het stel was naar een film gegaan en had alle nodige voorzorgsmaatregelen genomen om zichzelf te beschermen tegen Covid en de drukte. De man van de vrouw, die overigens zwanger was, had er ook voor gezorgd een extra kaartje te kopen om te voorkomen dat er iemand naast zijn vrouw zou zitten. Maar het werd ingewikkeld toen een groep jongeren zich niet aan de regels hield.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De man schreef op Reddit dat hij een grote fan is van Marvel-films en hoewel er altijd het risico is om Covid te krijgen en zijn vrouw in de zevende maand van haar zwangerschap was, besloot hij te proberen deze ervaring voor allebei zo comfortabel en veilig mogelijk te maken. Gelukkig maakte de door het paar gekozen bioscoop het mogelijk om tijdens de aankoopfase direct de stoelen te reserveren. De man beschreef de situatie zelf: "Mijn vrouw is 7 en een halve maand zwanger en was terughoudend om tijdens Covid naar de bioscoop te gaan om zo'n populaire film te zien, maar ze houdt echt van Marvel, dus ik probeerde haar op haar gemak te stellen. We gingen expres doordeweeks, om de weekenddrukte te vermijden. Toen ik de tickets reserveerde zag ik dat iemand al een stoel naast de onze had overgeslagen, dus kocht ik een derde stoel aan de andere kant om mijn vrouw wat meer ruimte te geven”.

De problemen begonnen toen een jongen naast zijn vrouw ging zitten, alsof er niets was gebeurd. Aanvankelijk dacht de man dat de jongen gewoon op de verkeerde plek zat en wees hem daar heel beleefd op. Maar de jongen antwoordde echter verward dat hij op iemand wachtte en dat hij, wanneer deze persoon arriveerde, zou opstaan.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

"Ik heb uitgelegd dat mijn vrouw zwanger is en niet wilde dat iemand zonder mondkapje naast haar zou zitten, dus kochten we de extra stoel om wat persoonlijke ruimte te hebben", legde de man uit in zijn post. De jongen was echter erg geïrriteerd door deze reactie en vertelde de man dat hij een heel vervelende zet had gedaan door een plek te blokkeren zonder dat anderen er gebruik van konden maken. Natuurlijk ergerde de jongen zich omdat hij na het protest van de man wist dat hij van stoel zou moeten verplaatsen en dat hij de film daarom niet goed zou hebben gezien. "Het scherm is 24 meter breed", schreef de man op Reddit, "Je kunt het overal goed zien. Zijn vrienden klaagden ook, maar uiteindelijk schoven ze een plek op."

Wie heeft er volgens jou gelijk? Reddit-gebruikers twijfelden niet en steunden de auteur van het bericht.

Advertisement