Ze valt op de leeftijd van slechts 10 maanden en blijft een scheve nek houden: na 13 jaar helpt een arts haar om de normaliteit terug te vinden

Janine image
door Janine

19 Juli 2022

Ze valt op de leeftijd van slechts 10 maanden en blijft een scheve nek houden: na 13 jaar helpt een arts haar om de normaliteit terug te vinden
Advertisement

Hoe vaak zijn we niet verbaasd over de vooruitgang die de wetenschap en de geneeskunde hebben geboekt? Heel vaak, en ondanks alles blijven we ons verbazen als we verhalen horen of lezen waarin de tussenkomst van artsen fundamenteel was om een perspectief te openen naar gecompliceerde en bijna - of volledig - uitzichtloze situaties.

Net als het geval van de tiener waarover we je willen vertellen. Zij, Afsheen Gul, beleefde een zeer dramatisch moment in haar leven dat 13 jaar duurde, waar ze dankzij de vaardigheden, goedheid en vrijgevigheid van een arts uit kwam. Laten we samen haar verhaal ontdekken.

via BBC

Advertisement

Afsheen Gul is een 13-jarig meisje dat uit de armen van haar zus viel toen ze nog maar 10 maanden oud was. Van Pakistaanse afkomst, is met meisje de jongste van 7 broers en zussen en leeft al meer dan tien jaar met haar nek 90° gebogen. Na de val ontstond er namelijk een belangrijk trauma dat haar ruggengraat wijzigde. Helaas zijn hier veel andere problemen ontstaan ​​waardoor Afsheen niet normaal kon leven zoals andere kinderen van haar leeftijd.

Gelukkig maakt de geneeskunde echter steeds grote vorderingen en dit geval is hiervan het bewijs. Na verschillende pogingen, medische onderzoeken en mislukkingen, na de inzet van vele beroemdheden die zich hebben ingezet voor het meisje en haar familie, is ze onder de aandacht gekomen van Dr. Rajagopalan Krishnan. Krishnan, een medisch specialist, nam haar ter harte en deed er alles aan om haar een tweede kans in het leven te geven.

Advertisement

Kort nadat hij Afsheen had ontmoet, opereerde de arts haar in Delhi en slaagde erin de nek van het meisje terug op de as te brengen. Een volledig gratis interventie, die ongeveer 6 uur duurde, die een deur opende voor de jonge vrouw: niet langer gemarginaliseerd door haar handicap, kon de tiener haar eigen onafhankelijkheid beginnen te krijgen. "Ze kon niet lopen, ze kon niet praten, ze kon niet eens eten, ze had ons nodig om wat dan ook te doen, maar nu niet meer - zei haar moeder in een interview - Eindelijk kan ze de gewone dingen alleen doen".

Natuurlijk is de weg naar totale onafhankelijkheid nog lang, maar het is niet uitgesloten dat ze ooit een sereen leven zal leiden en het evenwicht zal vinden die ze verdient. We wensen Afsheen heel veel geluk en veel complimenten voor Dr. Krishnan die een buitengewone daad heeft verricht en hoop heeft gegeven aan een jonge vrouw.

Advertisement