Broer komt nooit op familiebijeenkomsten: “Mijn schoonzus wil hem bij ons weg houden”

Janine

24 December 2022

Broer komt nooit op familiebijeenkomsten: “Mijn schoonzus wil hem bij ons weg houden”
Advertisement

Familie is belangrijk, net als vrienden en - natuurlijk - de partner waarmee je verkiest samen te zijn. Dit zijn fundamentele banden voor iemands leven en niemand kan de ander uitsluiten, tenzij er sprake is van een problematische relatie of een gebrek. Het is niet altijd makkelijk om alles in balans te houden, zeker als er mensen zijn die gewend zijn om een ​​ultimatum te stellen.

Wat te doen in deze gevallen? Dit is precies de vraag die de hoofdpersoon van dit verhaal zichzelf stelde, die gelooft dat de relatie van zijn broer niet positief is en dat hij hierdoor afstand neemt van alles en iedereen.

via Reddit

Advertisement

Pexels - Not the Actual Photo

De man wendde zich tot het web om advies te vragen en gaf ook wat achtergrondinformatie om de context beter te begrijpen: "De vriendin van mijn broer en mijn vrouw hadden 4 jaar geleden ruzie. Danielle, de vriendin van mijn broer Jack, heeft de neiging om wrok te koesteren en mensen uit haar leven te bannen als ze niet tevreden is met hun acties. De ruzie tussen mijn vrouw en Danielle betrof de beste vriend van mijn broer, Henry, die Jack vertelde dat Danielle hem bij ons weg probeerde te krijgen”, legde de man uit. Danielle had een hekel aan deze situatie, ze was jaloers op de band tussen Henry en Jack en dacht dat hij probeerde om ze uit elkaar te laten gaan.

"Danielle zei tegen mijn vrouw dat ze Henry niet meer moest uitnodigen voor barbecues, feesten en evenementen. Mijn vrouw weigerde, omdat Henry een vriend van de familie is en mijn schoonzus wilde ons niet meer zien. Mijn vrouw bood haar excuses verschillende keren aan en zei dat ze had overdreven, maar ze accepteerde haar verontschuldiging niet en dwong mijn broer daarbij een kant te kiezen. Om te voorkomen dat hij in de steek wordt gelaten, geeft hij alles op om met haar te zijn.”

Pxhere - Not the actual photo

Bij elke familierbijeenkomst vond Jack altijd excuses om niet te gaan, totdat zijn broer, geconfronteerd met de aandrang van de familie waarom hij er niet was, de waarheid vertelde. "Danielle is nog steeds boos op mijn vrouw en mijn broer kan nergens heen zonder haar. Mijn ouders probeerden alleen met mijn broer te praten, maar dat stond Danielle niet toe", legde de man uit. "Hun gezichten waren verbaasd en verward. Mijn ouders zeggen dat ik ongelijk had omdat de familie anders naar Danielle zal kijken en ik toekomstige familiebijeenkomsten gênant voor hen heb gemaakt", concludeerde de man en vroeg om advies over hoe te handelen.

Gebruikers waren het volledig met hem eens en wezen erop dat zijn broer vastzit in een relatie die helemaal niet positief is. Dankzij het advies van de community heeft de man besloten om met zijn familie over het probleem te praten om zijn broer beter te ondersteunen: "Ik zal hem wekelijks uitnodigen en ik zal hem niet alleen laten. Ik hoop dat mijn aandringen zijn vruchten afwerpt en dat hij me alleen komt opzoeken".

Wat denk jij ervan?

Advertisement