"Help, mijn schoondochter wil me niet in de verloskamer!": De uitbarsting van een schoonmoeder die zich afgewezen voelt doet stof opwaaien

Janine image
door Janine

30 April 2021

"Help, mijn schoondochter wil me niet in de verloskamer!": De uitbarsting van een schoonmoeder die zich afgewezen voelt doet stof opwaaien
Advertisement

Een kind op de wereld zetten is niet eenvoudig - het is een ontroerende en vreugdevolle ervaring, maar brengt in de praktijk ook veel stress, vermoeidheid en pijn met zich mee. Het is daarom niet verwonderlijk dat een vrouw voorkeuren heeft in termen van wie ze op zo'n moment dicht bij zich wil hebben. Het is heel gewoon om de aanwezigheid van je moeder en partner in de verloskamer te hebben, om getuige te zijn van het langverwachte moment, omdat het twee mensen zijn die ons het beste kennen, voor wie we niet bang zijn om te laten zien zoals we werkelijk zijn. Er zijn echter mensen die het verkeerd opvatten en zich beledigd voelen omdat ze niet "uitgenodigd" zijn. Een vrouw vroeg in het openbaar om hulp omdat haar schoondochter haar niet toestond de bevalling bij te wonen.

via Slate

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Voor het eerst grootmoeder worden is een even unieke emotie, maar het rechtvaardigt niet het egoïstische en ongebreidelde verlangen om koste wat het kost aanwezig te zijn op het moment van de geboorte. Julia en haar man Steven stonden op het punt om hun eerste baby te krijgen en de vrouw had, zoals normaal is, expliciet verzocht om de aanwezigheid van haar moeder en echtgenoot in de verloskamer. Niemand anders! Tenslotte is bevallen geen spektakel waar iedereen naar kan kijken, toch? De schoonmoeder was echter niet blij met deze houding. De vrouw was diep beledigd door het feit dat ze werd beschouwd als een "tweederangsgrootmoeder", die niet belangrijk genoeg was om getuige te zijn van de komst van haar kleinzoon op de wereld. "Moet ik haar eraan herinneren dat ik een gepensioneerde verpleegster ben met een ervaring van bijna 40 jaar?", reageerde de schoonmoeder verontwaardigd en bedroefd op de situatie.

Advertisement
Storyblocks / Not the actual photo

Storyblocks / Not the actual photo

"Ik dacht dat ik een goede relatie had met Julia, maar haar beslissing van vandaag heeft me kapot gemaakt", schreef de vrouw. "Ik was stomverbaasd en gekwetst door het onrecht van deze keuze en probeerde zowel haar als mijn zoon op andere gedachten te brengen, maar Julia houdt vol dat ze zich daar niet op haar gemak zou voelen met mij.” In feite is een bevalling niet bepaald iets waarin een vrouw zich normaal gesproken op haar gemak kan voelen - laat staan ​​in de aanwezigheid van haar schoonmoeder!

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Julia's echtgenoot, Steven, wil zijn vrouw terecht niet van streek maken op zo'n delicaat moment en daarom zei hij tegen haar moeder dat ze het moest laten gaan, en stelde haar gerust dat ze haar kleinkind nog dezelfde dag na de bevalling zou zien. Maar de vrouw voelde zich echt beledigd omdat ze uit de verloskamer werd geweerd: "Dat is zo oneerlijk!". Gelukkig kreeg Julia's schoonmoeder na het uiten van deze gedachten veel verhelderende antwoorden, waarbij men haar uitnodigde een stap opzij te doen en de werkelijkheid vanuit een ander perspectief te zien: "Je hebt het mis! Het gaat niet om jou! Je zult je kleinzoon dezelfde dag nog zien. Je zult deel uitmaken van het leven van je kleinzoon zolang je leeft. Niets wordt je afgenomen. Je werd niet afgekeurd. Blijf in de wachtkamer en lees een boek terwijl je schoondochter bevalt, beroof haar niet van dit moment van geluk.”

Wat vind jij, denk je dat de schoondochter gelijk had om haar schoonmoeder uit de verloskamer te laten? Laat ons weten wat je van dit verhaal vindt en wat je in haar plaats zou hebben gedaan!

Advertisement