Ze ontdekken bankbiljetten uit 1934 verstopt onder hun veranda: ze hebben een waarde van meer dan 20.000 euro (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

02 September 2022

Ze ontdekken bankbiljetten uit 1934 verstopt onder hun veranda: ze hebben een waarde van meer dan 20.000 euro (+ VIDEO)
Advertisement

Iedereen heeft wel eens te maken met onderhoudswerkzaamheden in zijn huis, vooral als je een ruimte buiten hebt, die gemakkelijker vatbaar is voor slecht weer, maar weinigen kunnen zeggen dat ze een echte verborgen schat voor de voordeur hebben gevonden.

Toch is dat niet lang geleden een Amerikaans stel overkomen. Het stel was bezig met verbouwingen aan de veranda van het huis, toen ze plotseling iets vreemds in de grond opmerkten. Laten we eens kijken.

via Fox29

Advertisement

Rich en Suzanne Gilson, inwoners van Wildwood City, New Jersey, Verenigde Staten, vonden oude bankbiljetten begraven in hun achtertuin. Gilson dacht aanvankelijk dat het afval was, maar veranderde snel van gedachten toen hij zich realiseerde wat hij in handen had. "Mijn vrouw was daar aan het schilderen en ik zei tegen haar: "Je moet dit komen bekijken, je gelooft niet wat ik net heb gevonden", herinnerde hij zich.

"Terwijl Rich bezig was met het schoonmaken en vullen van het terrein voor het tuinarrangement, vond hij geld van 10 en 20 dollar gerold in bruin papier als kleine sigaren", zei Suzanne Gilson op sociale media, waar ze de beelden van de ontdekking deelde. Een paar dagen later dook er weer een pakket op met nog meer bankbiljetten, terwijl Rich bezig was met verdere bouwwerkzaamheden aan een loopbrug in een ander deel van de voortuin.

Advertisement
401(K) 2012/Flickr - Not the actual photo

401(K) 2012/Flickr - Not the actual photo

Gilson denkt dat het geld oorspronkelijk in een pot zat die hij kapot vond tijdens het graven. In totaal gaat het om een ​​bedrag van zo'n 2.000 dollar. Volgens Suzanne zou de waarde die ze in 1934 zouden hebben tegen de huidige wisselkoers bijna $20.000 bedragen.

Geïnterviewd door een lokaal televisienetwerk, gaf Rich Gilson commentaar op zijn vondst en verklaarde dat hij aanvankelijk dacht dat het geld van twijfelachtige oorsprong was, omdat het een aanzienlijk bedrag was om te begraven.

"Misschien vertrouwde iemand de banken niet in 1934, tijdens het hoogtepunt van de Grote Depressie van 1929", merkte hij op. Rich verklaarde echter dat hij niet van plan is het geld uit te geven, omdat het idee om de rollen te bewaren en een goed verhaal te vertellen hem beter bevalt.

Advertisement