x
"Ik douche maar om de 10 dagen en ik…
Hij laat zijn haar 2 jaar groeien en maakt een pruik voor zijn moeder: ze verloor haar haar als gevolg van kanker Ze komt thuis na een vakantie en vindt tijdens het uitpakken een tarantula tussen haar kleding

"Ik douche maar om de 10 dagen en ik stink niet": gebruikers bekritiseren haar vanwege haar persoonlijke hygiëne

27 Juli 2022 • Door Janine
24.518
Advertisement

Persoonlijke hygiëne is een belangrijk aspect van ons dagelijks leven, essentieel voor lichaamsverzorging en het voorkomen van infectieziekten. Regelmatig douchen is een noodzaak die de meeste mensen zowel in de winter als in de zomer voelen, hoewel in de zomer het aantal wekelijkse en zelfs dagelijkse douches gemakkelijk kan toenemen. De 23-jarige Aydan Jane lijkt echter niet van deze mening te zijn: de jonge vrouw heeft verklaard om de 10 dagen onder de douche te gaan. Zo heeft de TikTokker bij haar volgers zowel reacties van bewondering als afschuw uitgelokt. Aan de andere kant hoor je niet vaak dat iemand zich slechts om de 10 dagen doucht.


Aydan verzekert dat haar hygiëne-routine geen enkele invloed heeft op haar gezondheid en bovenal zegt ze zelf dat ze niet stinkt. Het blijft moeilijk te geloven dat iemand zelfs na twee of drie dagen zonder te wassen lekker kan ruiken, vooral in de zomer, maar de jonge vrouw blijft bij haar standpunten. “Ik ben het levende bewijs dat je niet vaak hoeft te douchen om je goed te voelen en er goed uit te zien", zei Aydan in haar meest bekeken video ooit.

Natuurlijk waren de verbijstering en kritiek van gebruikers voelbaar in de commentaren: velen vroegen haar of ze geen naar luchtje bij zich had op de dagen dat ze zich niet waste, maar het meisje ontkende het probleem. De meeste gebruikers hebben echter gesuggereerd dat ze zich vaker zou moeten wassen, vooral in de zomer, wanneer je meer zweet en slechte hygiëne gemakkelijker kan leiden tot infectieziekten van de huid, en dat niet alleen.

Een van de factoren die deze jonge vrouw ertoe aanzetten zich weinig te wassen, is zeker de milieukwestie: "Ik vind dat het beter is voor het milieu als we minder douchen, omdat water een kostbare hulpbron is". Hoewel velen het met haar eens zijn wat betreft het water, is het nog steeds erg moeilijk om te accepteren dat je langer dan een dag "vuil" blijft. Aydans gewoonten betreft hygiëne veranderen niet, zelfs niet tijdens de dagen van haar menstruatiecyclus: "Je menstruatie maakt je niet vies. De menstruatie is niet vies", zei de jonge vrouw met overtuiging.

Afgezien van persoonlijke meningen, raden dermatologen af ​​om gedurende langere perioden niet te douchen, vanwege alle bacteriën en gifstoffen die zich op de huid ophopen. Zweten is in feite een natuurlijke manier om gifstoffen te verwijderen, maar het is belangrijk om het daarna af te spoelen: te lang het zweet op de huid laten liggen kan het ontstaan ​​van folliculitis en andere huidinfecties in de hand werken. Bedenk ook dat de bacteriën die een slechte lichaamsgeur veroorzaken hand in hand gaan met die welke infecties kunnen veroorzaken - meer dan genoeg reden om een ​​douche te nemen als je begint te stinken!

Tags: WTFAbsurdVerhalen
Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt