"Ik heb de unibrow van mijn dochter geschoren omdat iedereen haar alleen daarom opmerkt: mijn man was woedend"

Janine image
door Janine

30 Juli 2022

"Ik heb de unibrow van mijn dochter geschoren omdat iedereen haar alleen daarom opmerkt: mijn man was woedend"
Advertisement

Bijna alle vrouwen scheren dagelijks hun benen en andere lichaamsdelen en zijn waarschijnlijk zoals iedereen in hun tienerjaren begonnen. Vóór dit groeistadium is het zeldzamer dat ouders hun dochters zich laten scheren, ook omdat we het bijna altijd over beharing hebben in plaats van echt haar. Er zijn echter enkele uitzonderlijke gevallen waarin het meisje of de jongen in kwestie herhaaldelijk door anderen kan worden geplaagd vanwege overmatige haargroei op bepaalde delen van het lichaam en een ouder zou nooit willen dat zijn of haar kind eronder lijdt. Een moeder vertelde op Reddit dat haar dochter erg dikke en vooral samengevoegde wenkbrauwen heeft. Hoewel ze van haar houdt precies zoals ze is, lijken de meeste mensen alleen die "unibrow" in haar op te merken.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Deze moeder luchtte haar hart op Reddit en vroeg de mening van gebruikers over de kwestie, vooral na de kritiek van haar man:

"Ik heb een dochter met hele dikke, samengevoegde wenkbrauwen. Natuurlijk vind ik dat ze er mooi uitziet, inclusief haar kleine borstelige voorhoofd, maar ik ben zo moe van de opmerkingen van andere mensen. Elke dag zeggen mensen letterlijk tegen me dat ik haar moet kleden als Frida Kahlo voor Halloween, of vragen gekscherend ​​of ze een rups op haar gezicht heeft, of haar vader harig is, enz. Niemand lijkt iets aan haar te merken behalve haar unibrow”.

Zoals te merken is aan deze kleine uitbarsting, wil de moeder niet dat haar dochter alleen wordt opgemerkt vanwege dat ene fysieke kenmerk dat meteen in het oog springt. Aan de andere kant is ieder van ons veel meer dan wat we door ons uiterlijk aan anderen laten zien en het is bewonderenswaardig dat deze moeder wil dat haar dochter opvalt in de wereld voor vele andere kwaliteiten.

De vrouw besloot daarop actie te ondernemen om het probleem op te lossen.

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

"Ik heb een klein stukje haar op haar voorhoofd afgeschoren om haar wenkbrauwen te scheiden. Ik gebruikte een klein scheermesje dat heel zacht is en ik zorgde ervoor dat haar huid meteen daarna werd verzorgd. Het scheermes veroorzaakte geen enkele vorm van irritatie of probleem en ik bleef het ongeveer elke week doen”, zei de vrouw. Na ongeveer 1 maand merkte de man echter dat zijn dochter geen unibrow meer had en werd hij woedend op zijn vrouw.

"Hij is boos op me omdat: 1) ik hem niet eerder heb geraadpleegd; 2) ik problemen met betrekking tot haar lichaamsbeeld zal doorgeven aan mijn dochter; en 3) er niets mis is met het hebben van een unibrow" legde de vrouw in het bericht op Reddit uit. "Ik heb hem gezegd dat als ze oud genoeg is om haar mening te uiten, ze zelf kan beslissen, maar tot die tijd zal ik haar wenkbrauwen blijven scheren, zodat mensen iets meer zien dan haar unibrow", besloot de vrouw.

Reddit-gebruikers hebben zich uitgesproken in het voordeel van de vrouw, ook door te ironiseren dat de vader een maand nodig had voordat hij dit "kleine" detail opmerkte.

Advertisement