"Onze zoon speelde en kleedde zich liever vrouwelijk: we lieten hem volledig vrij in zijn keuze"

Janine image
door Janine

28 Juli 2022

"Onze zoon speelde en kleedde zich liever vrouwelijk: we lieten hem volledig vrij in zijn keuze"
Advertisement

Je geaccepteerd voelen door je familie, vrienden, en de samenleving in het algemeen is de droom van ieder van ons. We zijn altijd alert op hoe anderen ons zien, we proberen op een positieve manier over te komen en we verlangen er sterk naar om anderen te plezieren, het zit in onze aard en is daarom normaal. Maar niet voor iedereen, dus als het gebeurt, is het leuk om het te delen en degenen op te vrolijken die zich verslagen voelen en denken dat ze niet kunnen zijn wat ze willen.

Een bewijs in deze zin werd geleverd door de familie Scott, waarin moeder Nikki en vader Graham zonder aarzelen de wens van een van hun kinderen accepteerden om zich te vermaken met spelletjes voor meisjes en om meisjeskleding te dragen. Wat echter, eenmaal gedeeld op internet, veel negatieve en kritische opmerkingen van gebruikers trok. We vertellen je wat meer over hen.

via Metro

Advertisement

De familie Scott bestaat uit 5 mensen, ze wonen in Ontario, in Canada, en ze zijn heel beroemd geworden op internet omdat een van hun kinderen heeft gekozen om geen jongen te zijn, maar een meisje. Dat klopt, de jongen, 6 jaar oud, realiseerde zich dat het niet in zijn aard lag om zich als een jongen te gedragen en met puur jongensachtige dingen te spelen, maar gaf de voorkeur aan speelgoed, tekenfilms en boeken voor meisjes. Bovendien, zoals Nikki zei, hield de jongen ervan om zijn nagels te lakken en hield hij van meisjeskleding.

Wat deden de ouders? Niets meer dan zijn verzoeken inwilligen en hem vrij te laten om zichzelf te accepteren. Dus begon hij zijn haar te laten groeien en vroeg hij om rokken en meisjesshirts aan te trekken. "Alles ging goed totdat hij naar school ging - zei zijn moeder - De eerste klas lagere school veroorzaakte wat verwarring bij hem. Ze lachten hem uit en vertelden hem dat hij geen meisje was."

Advertisement

Een situatie die ook op het web verscheen toen het nieuws van de verandering openbaar werd.

Veel gebruikers hebben namelijk fel uitgehaald tegen deze twee ouders. Ze voerden aan dat Ella - dit is de naam die aan het kind is gegeven sinds hij verklaarde dat hij zich geen jongen voelt - grote problemen zal hebben vanwege zijn ouders en dat hij geen eenvoudig leven zal hebben. Iemand kwam zelfs op het idee om contact op te nemen met de sociale diensten en om hun tussenkomst te vragen, maar gelukkig is dit allemaal niet gebeurd en zijn de Scotts allemaal samen, meer verenigd dan ooit.

Ondanks de beschuldigingen en negatieve overwegingen over de keuze om hun kind te ondersteunen, kregen deze ouders ook steun en welwillendheid van degenen die hun standpunt begrepen. Het is belangrijk om iedereen, hoe klein ook, de vrijheid te geven om zich goed te voelen met zichzelf. Nikki en Graham deden het en ze hebben er geen moment spijt van gehad. Ella is gelukkig en deze gemoedstoestand is de beste feedback die ze kunnen krijgen.

Wat vind jij ervan?

Advertisement