Ze werkt al 3 jaar op kantoor, maar neemt ontslag omdat ze haar verbieden een broodje te eten: "Ik heb er geen spijt van"

Janine image
door Janine

11 Augustus 2022

Ze werkt al 3 jaar op kantoor, maar neemt ontslag omdat ze haar verbieden een broodje te eten: "Ik heb er geen spijt van"
Advertisement

Weinig mensen houden echt van hun werk en nog minder mensen waarderen hun leidinggevende: niet alle medewerkers zijn het eens met de keuzes en de manier van doen van hun baas en dit leidt tot klachten en kritiek. Natuurlijk hebben sommigen van ons het geluk om voor een werkgever te werken die zijn of haar team weet te leiden en laten bloeien, maar er zijn ook veel autoritaire, manipulatieve en giftige managers die regelmatig machtsspelletjes spelen waar niemand baat bij heeft.

Recent vertelde een medewerkster dat ze haar baan na drie jaar dienst heeft opgezegd toen haar manager boos werd nadat ze haar “betrapte” op het eten van een broodje aan haar bureau.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Ik ben 27 jaar oud en werk al bijna 3 jaar voor een bedrijf in het Verenigd Koninkrijk als redactrice”, begon de jonge vrouw met een lang bericht op internet. De journaliste wees erop dat ze geen hekel heeft aan het beroep dat ze uitoefent, maar dat ze zich niet gemotiveerd voelde door het werktempo dat ze heeft. De manager legde fulltime aanwezigheid op kantoor op zonder de mogelijkheid van smart working, ondanks het feit dat de productiviteit van de redactie vanuit huis net zo efficiënt was.

"De masnieren van doen van het management op deze plek zijn duivels. De directie heeft zelfs besloten om de 12 maanden zwangerschapsverlof van mijn collega niet te laten vervangen, dus mijn team van 3 personen heeft de afgelopen maanden het werk van 4 gedaan", vervolgde de jonge vrouw. Maar wat was de druppel die de emmer deed overlopen? Een halve boterham.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Werknemers mogen een tussendoortje nemen aan het bureau, maar volledige maaltijden zijn verboden. Op een dag was ik overwerkt, onderbetaald, gestrest en hongerig terwijl ik aan mijn bureau zat te schrijven. Ik rommelde in mijn tas voor een halve boterham, denkend dat het voldoende zou zijn tot de lunch om de gigantische taak waar ik mee bezig was af ​​te ronden. Ik nam een hap toen plotseling mijn manager mijn aandacht vroeg toen ze langskwam”, legde de jonge vrouw uit.

Vanaf daar ontaardde de situatie letterlijk: met een geschokte uitdrukking vroeg de manager haar wat ze aan het doen was en het verraste meisje antwoordde dat ze een broodje at. "Ze vertelde me woedend dat ik de regels kende, maar ik vertelde haar dat ik gestrest en hongerig was en niet kon wachten tot mijn lunchpauze." Op dat moment vroeg de vrouw het meisje om op te staan ​​van haar bureau en begon tegen haar te schreeuwen voor haar ongepaste gedrag. "Ik heb ontslag genomen. Ik heb haar gezegd dat ik niet meer voor haar wilde werken omdat ik er ongelukkig van werd. Ik zei dat ik zou werken gedurende de opzegtermijn, maar dan zou ik vertrekken. Ik ben zo trots op mezelf. Ik geloof echt dat ik gemakkelijk een andere betere baan zal vinden", besloot de jonge redactrice.

Vind je dat ze er goed aan heeft gedaan?

Advertisement