Ze voelt zich niet op haar gemak in een vrouwelijk lichaam en besluit zich te laten opereren: 2 jaar later heeft ze er spijt van - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze voelt zich niet op haar gemak in…
Hij zegt zijn baan als lasser op en wordt expert in manicure: man trotseert stereotypen en boekt succes Schoonmoeder biedt haar schoondochter $10.000 om haar zoon te verlaten: ze accepteert het geld maar ze trouwen toch

Ze voelt zich niet op haar gemak in een vrouwelijk lichaam en besluit zich te laten opereren: 2 jaar later heeft ze er spijt van

04 Augustus 2022 • Door Janine
2.931
Advertisement

Niet iedereen voelt zich prettig in het lichaam dat moeder natuur heeft gegeven. We hebben het niet alleen over lichamelijkheid en esthetiek, dus als je een paar extra kilo's hebt of het tegenovergestelde, en je je niet op je gemak voelt, maar we verwijzen naar iets dat nog dieper gaat. Er zijn bijvoorbeeld mannen die liever een vrouwelijk lichaam willen en vrouwen die juist in het tegenovergestelde geïnteresseerd zijn.

Een zeer delicaat en besproken onderwerp dat de samenleving altijd heeft verdeeld. In feite zijn er mensen die niet al te veel aandacht aan deze dingen besteden, mensen aanmoedigen om te doen wat hen echt gelukkig maakt, en aan de andere kant zijn er mensen die de redenen gewoon niet begrijpen. De hoofdpersoon van dit verhaal werd geconfronteerd met genderonzekerheid en stond voor een zeer gecompliceerde periode van haar leven. We vertellen je over Sam.

via: Daily Mail

Sam Wise, een 26-jarige vrouw uit de Midlands, in Engeland, vertelde haar verhaal om mensen bewust te maken van een heel belangrijk onderwerp: gendertransitie. Hoewel er mannen en vrouwen zijn die er niet eens over willen horen, zijn er anderen die hun best doen om diegenen te helpen die niet tevreden zijn met hun mannelijkheid of vrouwelijkheid. Sam heeft zich sinds haar 21e nooit helemaal op haar gemak gevoeld als vrouw en heeft zichzelf een aantal vragen gesteld.

"Toen ik een tiener was, voelde ik dat er iets mis was - zei ze - Ik had geen volledig mannelijke houding, maar ook niet vrouwelijk, dus begon ik te informeren. Ik wilde een manier vinden om me gelukkig te voelen en ik besloot met mijn dokter te praten. Hij adviseerde me om naar de kliniek te gaan om met specialisten te praten en dat deed ik".

Het meisje probeerde contact op te nemen met de gezondheidsdienst, maar de wachtlijsten waren langer dan twee jaar, dus koos ze voor een particuliere voorziening. Sam spaarde het nodige geld, maakte een afspraak voor het eerste bezoek en begon haar ongemak te uiten. In zeer korte tijd kwam ze tot de conclusie dat ze zich als man meer op haar gemak voelde en begon aan haar verandering.

Tussen verschillende behandelingen en operaties door bereikte de vrouw een evenwicht dat echter al 2 jaar later werd verbroken.

"Na ongeveer 2 jaar begon ik fysieke pijn te voelen en kreeg ik spijt van de gemaakte keuze - zei de jonge vrouw - ik was niet langer overtuigd van de genomen beslissing, maar ik wilde niet terug. Het enige wat ik op dat moment kon doen was om mijn nieuwe lichaam te accepteren, de veranderingen die hadden plaatsgevonden en verder te gaan met mijn leven. Gelukkig had ik altijd mijn familie aan mijn zijde. Ze lieten me nooit alleen en probeerden me op alle mogelijke manieren te helpen en dat deed me goed".

Advertisement

Een bijzondere situatie die haar op de proef stelde, maar haar er ook toe bracht iets voor anderen te doen. Sam heeft haar verhaal vrijgegeven om diegenen te helpen die, net als zij, in een overgangsfase zitten en niet weten hoe ze eruit moeten komen. Wat ze het meest aanraadt is om een ​​therapie te volgen, niet kort en haastig, om volledig te begrijpen wat je wilt. Als dit doel eenmaal is bereikt, kun je een pad van verandering beginnen, maar het is beter om niets te overhaasten, zoals zij helaas deed.

Maar we weten heel goed dat uit een fout ook iets positiefs kan voortkomen en voor Sam was dat ook zo. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze haar ervaring ter beschikking stelde om anderen te helpen en een mooi gebaar van altruïsme te maken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt