x
Het kraaien van de haan wordt ondraaglijk:…
Ze geven de opdringerige schoonmoeder een verkeerde naam van de kleindochter die op het punt staat geboren te worden: de vrouw vertelt het door op internet Ze beboeten hem omdat hij geen papieren bij zich heeft: hij neemt wraak op de politieagent door de elektriciteit van het hele politiebureau af te sluiten

Het kraaien van de haan wordt ondraaglijk: ze klagen de buurman aan en slepen hem voor de rechter

15 Augustus 2022 • Door Janine
16.182
Advertisement

Op het platteland wonen is ontspannend, het geeft een gevoel van diepe rust omdat je in contact bent met de natuur en ver weg van de vele stadsgeluiden. Voor degenen die niet van het laatste houden, is het ideaal om naar een meer afgelegen plek te verhuizen, weg van de dagelijkse drukte, maar geluiden zijn niet altijd helemaal afwezig. Zelfs in landelijke gebieden is het mogelijk om storende elementen te vinden en de gewenste rust in een oogwenk te verliezen. Hoe? Er zijn bijvoorbeeld dieren die om de een of andere reden voor overlast kunnen zorgen.

Een situatie die helaas de hoofdpersonen van dit verhaal goed kennen. Twee echtgenoten die, uitgeput door het kraaien van de haan van hun buurman, zich tot de rechtbank wendden om op alle mogelijke manieren te proberen hem weg te krijgen.


Friedrich-Wilhelm K., een 76-jarige man, woont met zijn vrouw Jutta in de buurt van Bad Salzuflen, in Duitsland. Het echtpaar verhuisde hierheen om rust en stilte te zoeken, maar ze vonden alles behalve deze elementen. De oorzaak hiervan is Magda, de haan van hun buurman die ongeveer 200 keer per dag kraait en de arme oren van man en vrouw niet met rust laat.

Blijkbaar hebben ze meerdere keren geprobeerd om met de heer Michael D. te praten, de 50-jarige eigenaar van de haan, die zei dat hij op geen enkele manier van hem af kon komen. Waarom niet? Zonder zijn aanwezigheid zouden de kippen kunnen vechten en voor onrust zorgen in het kippenhok. De haan zou dus nuttig zijn om de vrede te bewaren, zeker niet die van zijn buren.

"Het is een echte marteling geworden - verklaarde Friedrich - We kunnen niet meer van de tuin genieten en moeten permanent de ramen dicht houden. Het is niet mogelijk en het is niet juist. We hebben het recht om te leven zoals we willen, zonder beperkt te worden door een haan die vanaf 8 uur 's ochtends nooit stopt met kraaien, behalve 's nachts. Pas als de avond valt, wordt hij opgesloten in het kippenhok en kalmeert hij, maar overdag zingt hij de hele tijd".

Een werkelijk verwoestende situatie die iedereen op de proef zou stellen. Reden waarom de Duitse echtgenoten hebben besloten naar de rechter te stappen en te eisen dat hij zo snel mogelijk wordt verwijderd. Om dit doel in korte tijd te bereiken, leggen ze elke dag vast wat er buitenshuis gebeurt, zodat de rechter begrijpt aan welke kwelling ze elke dag worden onderworpen.

Een vorige huurder was al verhuisd vanwege Magda en de twee willen voorkomen dat ze hun toevlucht moeten nemen tot dezelfde extreme oplossing en doen het onmogelijke om dit te voorkomen. Zullen ze erin slagen? We weten het niet, maar we hopen dat ze vroeg of laat wat meer "stille" dagen zullen kunnen doorbrengen.

Wat vind je van dit verhaal: heb jij ooit te maken gehad met luidruchtige buren - mensen of dieren?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt