Opa schaamt zich dat hij zijn kleindochter op de fiets naar school moet brengen, maar ze stelt hem gerust: "Het is de liefde die telt"

Janine

20 Augustus 2022

Opa schaamt zich dat hij zijn kleindochter op de fiets naar school moet brengen, maar ze stelt hem gerust: "Het is de liefde die telt"
Advertisement

Er zijn veel gezinnen die elke dag rekenen op de hulp van hun grootouders, onmisbare figuren voor de opvoeding en het geluk van hun kleinkinderen. Er zijn ouders die niet zouden weten hoe ze de dagen moesten doorkomen zonder de steun van hun grootouders die, gewapend met veel geduld, hun kleinkinderen van school gaan halen, eten voor hen klaarmaken en een groot deel van hun dagen in hun gezelschap doorbrengen. Er zijn veel leringen die een grootvader aan zijn kleinkinderen kan doorgeven, maar het is ook waar dat deze laatsten soms de ouderen verbazen met levenslessen. Dit is het geval van de kleindochter van Don Jorge, de hoofdpersoon van dit verhaal.

via Facebook / George Guzman

Advertisement

Don Jorge zei dat hij een gesprek had met zijn kleindochter Renata, over het feit dat hij haar op de fiets naar school had moeten brengen, ondanks het feit dat ze netjes gekleed was, klaar voor een belangrijk schoolevenement. De grootvader schaamde zich erg om zijn kleindochter mee te nemen op een oude fiets, ervan overtuigd dat het kind meer verdiende. De man had er zelfs aan gedacht om haar die dag met de taxi naar school te laten brengen, aangezien Renata de eer had om de vlag van haar school te dragen. Maar wat is er zo erg aan om je kleindochter mee op de fiets te moeten nemen? De kleine Renata probeerde haar grootvader ook over dit punt aan het denken te zetten door hem te vertellen dat ze zich perfect op haar gemak voelde om met hem op de fiets naar school te gaan:

"Opa, ik schaam me niet dat je me op de fiets naar school brengt. Het mooiste van mensen zit in hun hart."

Haar opa was sprakeloos toen zijn kleindochter hem deze grote waarheid meedeelde. De grootvader plaatste vervolgens een bericht op Facebook vergezeld van foto's waarop hij trots zijn kleindochter op de fiets naar school brengt. Een zeer ontroerend tafereel dat onder andere laat zien hoeveel grootouders elke dag voor hun kleinkinderen doen. Het feit dat Renata met zoveel oprechtheid en liefde op haar grootvader antwoordde, betekent dat haar leringen absoluut nuttig waren. Opa Jorge is erg trots op zijn kleindochter: "Bij de gedachte alleen al vullen mijn ogen zich met tranen... ze vertelt je dingen op een manier alsof ze al groot en volwassen is", voegde de trotse opa eraan toe. Waren er maar meer meisjes zoals Renata, zo eenvoudig en bescheiden!

Een speciale dank aan alle grootouders in de wereld!

Advertisement