Hij leert op 9-jarige leeftijd naaien om teddyberen te maken om aan kinderen in het ziekenhuis te geven

Janine image
door Janine

16 September 2022

Hij leert op 9-jarige leeftijd naaien om teddyberen te maken om aan kinderen in het ziekenhuis te geven
Advertisement

Veel ouders moeten hun kinderen leren hoe belangrijk het is om te delen, te luisteren en anderen te helpen. Van tijd tot tijd slagen kinderen er echter niet alleen in om natuurlijke empathie te tonen, maar bereiken ze ook een niveau van gevoeligheid dat in deze situaties echte lessen van het leven blijken te zijn.

Een voorbeeld is Campbell Remess, een jongen die al vanaf zijn negende heeft leren naaien om teddyberen te maken voor kinderen die in ziekenhuizen over de hele wereld zijn opgenomen. We vertellen je wat meer over hem.

via ABC

Advertisement

Busy sewing away Down at PW1 in Hobart city for the Kennerley Children's Homes inc. 150 birthday celebration!

Pubblicato da Project 365 By Campbell su Venerdì 22 febbraio 2019

"Mijn naam is Campbell, maar iedereen noemt me Bumble. Toen ik 9 was, vroeg ik mama en papa of we kerstcadeaus konden kopen voor de kinderen in het ziekenhuis en toen ze zeiden dat het te veel zou kosten, besloot ik om ze zelf te maken”, zei de jongen, nu 16 jaar. Na online naar een patroon te hebben gezocht, was Bumble vastbesloten om te leren naaien. Zijn moeder kon hem niet helpen omdat zij ook geen naai-ervaring had. De jongen besloot echter alles zelf te doen.

Het kostte ontelbare dagen oefenen, maar in korte tijd wist de jongen met het hart van goud te leren hoe hij zijn eerste teddyberen kon maken en werd hij geleidelijk steeds beter. Hij startte Project 365, gericht op zijn doel om knuffels te maken en deze te doneren aan kinderen over de hele wereld die niet in goede gezondheid verkeren. "Ik besloot dat ik 1 beer per dag zou maken, dus 365 per jaar, en ik zou ze allemaal cadeau doen. Ik deed het drie keer op rij met Kerst en ik vind het zo leuk om te doen."

Advertisement

In de loop der jaren heeft de jongen duizenden beren gemaakt, honderdduizenden dollars ingezameld voor liefdadigheid en zelfs de aandacht getrokken van beroemdheden zoals Olivia Newton-John.

"Ik maak speciale beren om te veilen en geld in te zamelen voor de meest behoeftigen. Ik heb meer dan 2000 teddyberen gemaakt en meer dan $250.000 opgehaald om aan een goed doel te geven. Ze bellen me vaak om mijn verhaal te vertellen en het publiek het belang uit te leggen van vriendelijkheid en hoeveel dit een verschil kan maken”, merkte hij op.

We hopen met heel ons hart dat zijn verhaal een voorbeeld kan worden voor velen en dat vriendelijkheid, vrijgevigheid en het verlangen om mensen in moeilijkheden te helpen, steeds meer geworteld raken in mensen.

Advertisement