Model verschijnt zonder make-up bij finale Miss England: "Ik wil gewoon mezelf zijn"

Janine image
door Janine

05 September 2022

Model verschijnt zonder make-up bij finale Miss England: "Ik wil gewoon mezelf zijn"
Advertisement

Schoonheidswedstrijden staan ​​bekend als extreem glamoureuze evenementen waarin jonge vrouwen paraderen en zichzelf laten zien met een zeer opvallende make-up. In de editie van 2022 gebeurde echter iets ongewoons: de jonge Melisa Raouf besloot zonder een spoor van make-up deel te nemen aan de wedstrijd Miss England. 

De jonge, oorspronkelijk uit Zuid-Londen afkomstige vrouw, nam deel aan de "gezicht zonder make-up"-test die door de competitie was voorzien en slaagde erin een plaats in de finale te behalen. Hoewel de andere deelnemers besloten om voor de finale weer make-up te dragen, koos zij ervoor om natuurlijk te blijven.

via BBC

Advertisement

De mooie Melisa verklaarde ook dat, als ze de wedstrijd wint, ze zonder make-up zal deelnemen aan de editie Miss World, in de hoop "vrouwen wereldwijd te inspireren", merkte ze op. De 20-jarige begon in haar tienerjaren make-up te dragen, maar voelde zich "erg onzeker" door de vergelijking met de te perfecte schoonheidsnormen die op sociale media werden getoond.

Dit veroorzaakte wat problemen met haar eigenwaarde: "Ik heb me nooit op mijn gemak gevoeld met mezelf, ik heb nooit goed in mijn vel gezeten”, zei ze. Deelname aan de wedstrijd heeft haar veel zelfvertrouwen en de moed gegeven om te veranderen. "Ik doe dit voor ons allemaal", zei ze.

Advertisement

Melisa wees erop dat ze niet tegen make-up is: "Ik waardeer make-up als een vorm van kunst en creativiteit", zei ze, eraan toevoegend dat ze make-up alleen bij andere gelegenheden zal blijven gebruiken, maar - volgens haar standpunt - "Het zou een vrouw niet moeten karakteriseren. Het is een keuze. Ik wilde laten zien dat we geen make-up hoeven te dragen als we het niet willen."

Ten slotte spoorde het jonge model de andere meisjes aan om zichzelf en hun innerlijke schoonheid meer te waarderen: "Als je veel make-up draagt, draag je letterlijk een masker om je voor de wereld te verbergen. Verwijder al die lagen en je zult zien wie je werkelijk bent", besloot ze.

Wat vind je van haar boodschap?

Advertisement