Op school lachen ze hem uit omdat hij nagellak op doet: zijn vader gaat met gelakte nagels naar zijn werk uit protest tegen pestkoppen

Janine image
door Janine

06 September 2022

Op school lachen ze hem uit omdat hij nagellak op doet: zijn vader gaat met gelakte nagels naar zijn werk uit protest tegen pestkoppen
Advertisement

De liefde die een ouder zijn kind kan geven is oneindig en dit geldt zowel voor kinderen geboren uit de relatie met hun partner als voor verworven kinderen. Natuurlijk is het niet altijd vanzelfsprekend om goed met een stiefkind overweg te kunnen, maar als je erin slaagt, kan de relatie iets heel speciaals worden.

Dit is wat er gebeurde tussen Thiago en Arthur, de hoofdrolspelers van dit verhaal die, dankzij een prachtig gebaar van deze stiefvader, zo op elkaar ingespeeld raakten dat ze een enorme genegenheid voor elkaar voelden. Laten we samen uitzoeken wat hij deed.

via Thiago Moreira/Facebook

Advertisement

Thiago Moreira is een vader die op internet vertelde over de nare ervaring die zijn stiefzoon meemaakte. De man schreef een lang bericht: "Elke keer als onze dochter Laura haar nagels wil lakken, wil Arthur ook nagellak op en dat laten we hem doen. Hij houdt van kleuren en wil ze op zijn handen hebben. Op een dag kwam hij echter met een droevige uitdrukking thuis en vertelde ons dat hij de nagellak onmiddellijk wilde verwijderen - vervolgde de man - Toen we hem vroegen waarom, vertelde hij ons dat op school een ouder kind hem had uitgelachen en had gezegd dat hij eruitzag als een meisje. Ik aarzelde geen seconde en zei tegen zijn zus dat ze haar tasje met nagellak moest pakken en ze er een voor mij moest uitkiezen”.

En zo lakte Thiago zijn nagels en besloot dat hij op die manier aan het werk zou gaan om zijn zoon te laten zien dat het niet verkeerd is om zoiets te doen en dat er niets mis mee is.

Advertisement

Uma breve história. Sempre que a Laura pinta as unhas, o Arthur quer pintar também, porque afinal de contas, são cores,...

Pubblicato da Thiago Moreira su Venerdì 1 maggio 2015

Een originele manier om pesten te bestrijden en het kind vertrouwen te geven. Welke keuze iemand ook maakt, men moet altijd voorzichtig zijn alvorens te oordelen en het is belangrijk om deze lering door te geven aan kinderen. Arthur's klasgenoot heeft misschien niet al te veel aandacht besteed aan zijn woorden, maar de kleine wel, en het is niet goed om de gevoelens van anderen te kwetsen.

Om deze reden is een van de eerste dingen om kinderen te leren respect voor anderen te hebben en de neiging om niet te oordelen. Vooroordelen zijn nooit iets positiefs en zouden niet bij de levensstijl van mensen moeten horen, integendeel, je zou het risico lopen om je mening te geven, zelfs als dat niet nodig is en te denken dat je altijd aan de kant van de rede staat.

Met zijn gebaar heeft Thiago ‘genoeg’ gezegd tegen pesten en tegen Arthur om in zichzelf te geloven zonder zich te laten ontmoedigen door wat anderen zeggen. Wat vind je van wat hij deed?

Advertisement