"Ik was alleen en zonder geld, maar kleding maken heeft mijn leven veranderd": vandaag is ze miljonair

Janine image
door Janine

14 September 2022

"Ik was alleen en zonder geld, maar kleding maken heeft mijn leven veranderd": vandaag is ze miljonair
Advertisement

We hebben allemaal een droom, een project of een ambitie die we echter vaak en gewillig opzij zetten om ruimte te maken voor grotere verantwoordelijkheden. Toch moet je je passies nooit aan de kant zetten, omdat ze ons op betere wegen kunnen leiden dan we nu zijn.

Een goed voorbeeld hiervan is Mimi Goodwin, beter bekend als "Mimi G", een jonge vrouw die oorspronkelijk uit Chicago komt en letterlijk van armoede naar rijkdom ging dankzij het grote zelfvertrouwen dat haar ertoe aanzette om door te gaan.

via People

Advertisement

Het meisje bracht de meeste zomers door in Puerto Rico bij haar vader en daar cultiveerde ze haar passie voor stoffen en vooral voor naaien. Maar Mimi had een verre van eenvoudig leven en dit bracht haar ertoe Chicago te verlaten om op 15-jarige leeftijd naar Californië te verhuizen.

Op 17-jarige leeftijd was ze dakloos, alleen en in verwachting van haar eerste dochter. Met veel vasthoudendheid en haar onvermoeibare liefde voor naaien. "Ik moest door veel problemen heen, maar naaien was een manier om mezelf te bevrijden en me te laten gaan, en dat is hoe ik het gebruikte," vertelde ze. Dankzij de steun van enkele vrienden schreef Mimi zich in op een modeschool, maar ze realiseerde zich al snel dat ze veel geld moest betalen voor datgene wat ze zelf al had geleerd. Het was toen dat ze de beslissing nam die haar leven veranderde: haar passie voor naaien en mode online publiceren.

Advertisement

"Ik was een single moeder die moeite had om de eindjes aan elkaar te knopen en haar best deed om het hoofd boven water te houden toen ik mijn blog begon", legt ze uit. Het succes kwam dankzij haar YouTube-kanaal "Mimi G Style" en haar video's met stapsgewijze handleidingen om te leren naaien, die zo gewaardeerd werden dat ze haar in staat stelden een echt merk te creëren. "Mensen waren er gek op. Ik wilde me niet laten betalen voor het naaien, maar dankzij het succes van die video-tutorial kon ik van mijn blog een digitaal bedrijf maken", legt Mimi uit.

Van daaruit ontstond door het steeds groter wordende succes een nieuwe gouden kans voor de jonge Mimi: lesgeven in naaien en ontwerpen aan beginners. Dankzij de opbrengst van haar online bedrijf lanceerde Mimi Sew It Academy, een platform dat nu meer dan 12.000 studenten telt en alles leert, van dameskleding tot het maken van modellen en schetsen. Met haar succes realiseerde Mimi zich dat haar werk niet alleen over mode gaat: "het is zoveel meer, het gaat erom mensen een uitlaatklep voor creativiteit en een veilige plek te geven waar ze het gevoel hebben te delen wat ze doen”.

We willen haar complimenteren en haar een nog mooiere toekomst toewensen dan ze al heeft.

Advertisement