Studenten verrassen leraar door hem een auto te geven: “nu hoef je geen uren meer op de bus te wachten"

Janine image
door Janine

08 September 2022

Studenten verrassen leraar door hem een auto te geven: “nu hoef je geen uren meer op de bus te wachten"
Advertisement

Degenen die ervoor kiezen om docent te worden, zijn zich terdege bewust van de verantwoordelijkheid die ze met zich meedragen: leraren zijn echte bakens voor studenten, referentiepunten die kinderen een groot deel van hun opleiding begeleiden. Wanneer leraren van hun werk een roeping maken, kunnen ze alleen maar genegenheid en achting ontvangen van hun leerlingen.

Een duidelijk voorbeeld hiervan is Julio Castro, een leraar op een lyceum die de bus van en naar zijn werk nam, en er soms meer dan twee uur per enkele reis over deed.

via ABC

Advertisement
TikTok - @losangelespatch

TikTok - @losangelespatch

Castro woont in Santa Clarita en de joodse privé-school waar hij lesgeeft, ligt op ongeveer 50 km afstand, in de wijk Pico-Robertson in Los Angeles: "Het is ongeveer twee uur reizen, maar het hangt ervan af: als ik de bus mis, moet ik nog een half uur tot een uur wachten”, vertelde hij.

Zijn studenten hebben gedurende de zomer ruim €30.000 opgehaald met inzamelingsacties van verschillende verenigingen zonder winstoogmerk. De studenten gebruikten het geld om een ​​auto te kopen voor professor Castro. "Hij verdient het. Professor Castro zorgde ervoor dat ik alles begreep, zat bij me tijdens de lunchpauzes en offerde zijn tijd op na school voordat hij naar huis ging”, zei Joshua Gerendash, student van het laatste jaar van het lyceum. Na aankoop van de auto organiseerden de leerlingen een schoolfestival om hun leraar te verrassen en te vieren.

Advertisement
TikTok - @losangelespatch

TikTok - @losangelespatch

Tijdens het evenement werden alle leerkrachten van de school in het zonnetje gezet, die als erkenning kleine cadeautjes kregen. Als het om Castro ging, was de professor zichtbaar verbaasd toen hij de sleutels van zijn nieuwe auto ontving: "Ik ben echt verrast. Dank aan al mijn studenten die als kinderen voor mij zijn. Nu ik een auto heb, heb ik meer beschikbare tijd: ik kan het gebruiken voor mijn lesplannen en ik zal op tijd kunnen zijn voor het avondeten”, zei hij. De studenten verrasten Castro ook met een jaar betaalde benzine en een jaar autoverzekering.

Een prachtig gebaar om deze bijzondere man te bedanken. Geweldig jongens!

Advertisement