"Op 1 januari leg ik 12 paar lakens op bed: elke maand haal ik de gebruikte eraf en is het bed weer schoon"

Janine image
door Janine

07 September 2022

"Op 1 januari leg ik 12 paar lakens op bed: elke maand haal ik de gebruikte eraf en is het bed weer schoon"
Advertisement

We weten allemaal hoe belangrijk, maar misschien ook saai, het is om voor het huishouden te zorgen. Er zijn mensen die het voor de kost doen en heel goed weten hoe ze snel moeten handelen, zonder al te veel tijd te verspillen, en mensen die uren nodig hebben voordat de gewenste resultaten te zien zijn. Het is in ieder geval niet iets dat vrijwillig wordt gedaan en degenen die kunnen, zoeken naar de beste manier om deze taak zo snel mogelijk af te handelen.

De hoofdpersoon van dit verhaal heeft een in zijn ogen ideale oplossing gevonden om de moeite van het verschonen van lakens op het bed te verlichten. Ben je benieuwd hoe hij het deed? Laten we het samen uitzoeken.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

In een video op Tik Tok demonstreerde gebruiker @actuallifehack zijn razendsnelle methode om het bed het hele jaar door schoon te houden. Op de beelden zie je hem, die met een zeer snelle beweging het te verwisselen laken weghaalt en er meteen een fris en schoon exemplaar onder tevoorschijn komt. Zijn tactiek is om aan het begin van het jaar meerdere lagen beddengoed neer te leggen en een keer per maand de gebruikte te verwijderen.

We kunnen niet zeker zijn of zijn verklaring waar is, maar de suggestie heeft zeker veel hilariteit en een groot aantal commentaren gewekt. Velen die de korte clip zagen, besloten een bericht achter te laten. Er zijn mensen die zeggen dat ze de lakens nooit maar één keer per maand zouden verwisselen, mensen die het minstens twee keer per maand doen, of één keer per week of zelfs twee keer binnen zeven dagen. Kortom, iedereen heeft zijn eigen routine, maar het lijkt erop dat het niet helemaal afgekeurd werd.

Advertisement
Clint Budd/Flickr - Not the actual photo

Clint Budd/Flickr - Not the actual photo

Van de vele mensen die het hebben bekeken, hebben velen gezegd dat ze het willen proberen en anderen hebben beweerd dat al te hebben gedaan. Sommigen daarentegen waren volkomen sprakeloos en maakten bij nader inzien de juiste observaties: als je bedenkt dat de stof absorbeert en er bijvoorbeeld zweet doorheen lekt, hoe kun je dan bedenken om lakens op het bed te leggen voor het hele jaar? Zullen de lakens die bestemd zijn voor december nog wel fris zijn?

We weten niet hoe we hier een antwoord op moeten geven, maar de hoofdpersoon van het verhaal lijkt tevreden te zijn met zijn vondst: "Op 1 januari leg ik 12 lakens op bed en een keer per maand haal ik er een af, dit alles geldt ook voor de kussens".

Een origineel en zeker grappig idee, maar hoevelen van jullie zouden het echt in de praktijk kunnen brengen?

Advertisement