Ze is 18 jaar en werkt samen met haar vader op de bouwplaats: ze noemen haar de "knapste metselaar ter wereld"

Janine image
door Janine

08 September 2022

Ze is 18 jaar en werkt samen met haar vader op de bouwplaats: ze noemen haar de "knapste metselaar ter wereld"
Advertisement

Jongeren hebben vaak hoge ambities met betrekking tot hun toekomst en de beste carrière om na te streven. Als mannen er vaak van dromen voetballer te worden, vestigen vrouwen hun hoop op een modellencarrière. Dit zijn natuurlijk stereotypen, maar in feite leven we in een samenleving waar sommige rollen en sommige beroepen al "toegewezen" lijken te zijn. Neem bijvoorbeeld het beroep van timmerman of metselaar: hoeveel vrouwen ken je die dit werk doen? Waarschijnlijk heel weinig vergeleken met de mannen die het vak uitoefenen. Daarom verbaasde de 18-jarige Francesca Hawley iedereen met haar droom om metselaar te worden en in de voetsporen van haar vader te treden.

via TikTok / francescagraceh

Advertisement
TikTok / francescagraceh

TikTok / francescagraceh

Francesca gaf een modellencarrière op om het beroep van haar vader Richard te aanvaarden, voor wie ze werkt. Het is precies vanwege haar vader dat de jonge vrouw altijd een buitensporige passie voor de bouw heeft gehad en het is dan ook niet verwonderlijk dat ze in zijn voetsporen wilde treden: "Ik wilde altijd zoals hij zijn en ging met hem mee naar zijn werk, elke keer dat het mogelijk was toen ik klein was”, vertelde ze.

"Mijn vader is altijd aannemer geweest en toen ik jonger was, woonden we op een boerderij: als hij iets op ons land bouwde, hielp ik hem altijd", vervolgde de jonge vrouw, beschrijvend hoe en wanneer haar passie ontstond, "Dat is toen ik mijn liefde voor de bouwsector ontdekte. Het is alsof ik met mijn beste vriend werk, ook al is hij mijn vader. We hebben allebei dezelfde humor en hij is altijd grappig. Ik breng graag tijd met hem door en ik heb altijd geweten dat ik met hem wilde samenwerken. Op het werk moeten we professioneel blijven, maar thuis kan ik met hem praten over dingen die ik overdag niet begreep, en hij staat altijd klaar om me te laten zien hoe ik mijn taken correct moet uitvoeren."

Advertisement
TikTok / francescagraceh

TikTok / francescagraceh

Niet veel mensen geloven haar als ze zegt dat ze als metselaar werkt, vooral vanwege haar knappe uiterlijk, maar ze geeft niet op en is bereid om op deze weg door te gaan. "Als mensen me vragen wat voor werk ik doe en ik zeg dat ik een metselaar ben, zijn ze sprakeloos. Ze denken dat ik een model of een influencer ben. Ze geloven me niet en ze kijken me aan alsof ik lieg”, verklaarde de jonge vrouw, die niet toevallig op het web "de knapste metselaar ter wereld" genoemd wordt. In feite is Francesca dus ook een influencer, aangezien haar video's op TikTok, waarin ze zichzelf aan het werk laat zien, erg populair zijn.

TikTok / francescagraceh

TikTok / francescagraceh

Een andere vraag van gebruikers betreft juist haar verschijning, die de aandacht van haar collega's zou kunnen trekken, maar ze maakte duidelijk: "Dat is helemaal niet het geval. Mijn vader begon zijn bedrijf toen ik zes jaar oud was en iedereen werkt nog steeds voor hem, dus ze hebben me zien opgroeien."

Hoe dan ook, ondanks dat ze een zwaar en vermoeiend beroep heeft, geeft Francesca niet op zich glamoureus te voelen en voor zichzelf te zorgen tijdens haar vrije tijd. Haar goed verzorgde nagels, die ze met handschoenen probeert te beschermen terwijl ze werkt, zijn daar het meest duidelijke voorbeeld van.

Wat te zeggen, Francesca is een voorbeeld voor al diegenen die hun droom willen najagen, ondanks alle moeilijkheden en genderstereotypen. Complimenten voor dit meisje!

Advertisement