4-jarige dochter verpest alle make-up: ze neemt haar speelgoed af en dwingt haar terug te kopen wat ze kapot heeft gemaakt

Janine image
door Janine

01 Oktober 2022

4-jarige dochter verpest alle make-up: ze neemt haar speelgoed af en dwingt haar terug te kopen wat ze kapot heeft gemaakt
Advertisement

Om een ​​kind respect voor de spullen van anderen te leren, hoef je niet te wachten tot het volwassen is, integendeel, het is goed om bepaalde principes vanaf de vroegste jaren duidelijk te maken. We zijn ons ervan bewust dat kleine kinderen zeer wispelturige ondeugden kunnen zijn, in staat om kleine wandaden te begaan zodra hun ouders even niet kijken of iets meer dan dertig seconden afwezig zijn, maar dit betekent niet dat ze niet kunnen leren begrijpen waar ze de fout in zijn gegaan. Deze moeder leerde bijvoorbeeld haar 4-jarige dochtertje een lesje, die al haar nieuwe make-up volledig had verpest en het op bed had uitgespreid.

via TikTok / rosievaughan697

Advertisement
TikTok / rosievaughan697

TikTok / rosievaughan697

Hoe zou jij reageren als je 4-jarige dochter het bed alle recent gekochte make-up geopend zou uitspreiden? Rosie Vaughan, een vrouw die in het Verenigd Koninkrijk woont, plaatste een video op TikTok waarin ze de ramp van haar dochter laat zien en haar praktische oplossing om haar respect te leren: "Kinderen moeten soms op de harde manier leren", zei ze in het bijschrift van haar video. Haar dochtertje heeft al haar nieuwe make-up vernietigd en ze letterlijk op het bed geleegd:  foundation, poeder, blusher... het kon allemaal de vuilnisbak in! De vrouw besloot toen actie te ondernemen om haar dochter een lesje te leren en haar respect voor andermans spullen bij te brengen. Allereerst stopte de moeder het meeste speelgoed van het meisje in zwarte vuilniszakken; daarna deed ze wat geld in de portemonnee van het kleine meisje en nam haar mee naar de winkel om haar de make-up producten te laten terugkopen die ze had verknoeid. Deze keer zou ze ze echter met “haar” geld kopen.

Advertisement
TikTok / rosievaughan697

TikTok / rosievaughan697

"Ze heeft vandaag een waardevolle les geleerd", schreef Rosie, "Ze zal haar speelgoed terugkrijgen door zich goed te gedragen en op andermans spullen te letten", besloot ze. De video ging snel viraal, hoewel veel gebruikers kritiek hadden op de "te harde" methode van deze moeder: "Eerlijk gezegd denk ik dat dit een goede les zou zijn als je dochter wat ouder was. Op vierjarige leeftijd denk ik niet dat ze dat echt kan begrijpen.” Een andere gebruiker bevestigde deze veronderstelling: "Mijn moeder deed hetzelfde bij mij toen ik jonger was, ik herinner me dat ik niet begreep waarom en het maakte me echt van streek. Kinderen zijn op die leeftijd nog te klein.” Andere ouders zijn het daarentegen meer dan eens met de opvoedingsmethode van deze moeder: "Ik vind het een geweldig idee om haar te laten vervangen wat ze kapot heeft gemaakt... het is niet anders dan je kind te laten helpen met het schoonmaken van iets dat hij heeft gemorst." Een andere persoon voegde toe: "Dit is de beste manier om kleintjes te disciplineren, ze te leren in plaats van ze te straffen, het helpt je ook om kalm te blijven als ze zoiets doen."

Wat is jouw idee? Schrijf het ons in de reacties!

Advertisement