Hij wordt gedwongen zijn geit te verkopen wegens geldgebrek, maar ze laat hem niet gaan en huilt bittere tranen

Janine image
door Janine

12 September 2022

Hij wordt gedwongen zijn geit te verkopen wegens geldgebrek, maar ze laat hem niet gaan en huilt bittere tranen
Advertisement

Wie zei dat dieren geen gevoelens hebben? Hoewel het andere wezens zijn dan wij mensen, begrijpen velen van hen en slagen er zelfs in om hun gemoedstoestand over te brengen. Dieren raken gehecht aan hun baasjes en tonen dit heel vaak met hun uitingen van genegenheid. Het volstaat te zeggen dat wanneer een paar uit elkaar gaat of scheidt, het dier dan lijdt omdat het plotseling de aanwezigheid van een van zijn eigenaren wordt ontnomen of, erger nog, zich in een heel andere omgeving bevindt. Vandaar dat de geit in deze video compleet wanhopig lijkt.

via Twitter / Ram_Vegan

Advertisement
hilo

hilo

Een man plaatste op Twitter het trieste tafereel van een geit die haar baasje niet lijkt te willen verlaten. Deze laatste heeft echter dringend geld nodig en daarom zag hij zich genoodzaakt de geit aan de hoogste bieder te verkopen. De video is hartverscheurend omdat je duidelijk de kreet van de lijdende geit kunt horen, iets wat erg doet denken aan de schreeuw van een kind. De eigenaar omhelst haar en het lijkt erop dat ze geen afstand van hem wil doen, hoewel haar lot al bepaald is.

"Hoewel dieren niet kunnen praten, hebben ze nog steeds gevoelens en emoties. Ook al kunnen ze niet praten, houden ze heel veel van hun baasjes. Als ze van hen gescheiden worden, worden ze verdrietig en rouwen ze”, schreef Ramasubramanian V. Harikumar, de Indiase man die de video plaatste.

Advertisement
Hij wordt gedwongen zijn geit te verkopen wegens geldgebrek, maar ze laat hem niet gaan en huilt bittere tranen - 2

Harikumar merkte op: "Alle dieren hebben gevoelens, ongeacht wat mensen denken. Ik bid dat de persoon die de geit heeft gekocht haar voor altijd zal houden." Het is niets nieuws dat geiten gevoelens kunnen opmerken en dat ze zich vooral aangetrokken voelen tot gelukkige mensen, maar om er een te zien die zo duidelijk gehecht blijkt te zijn aan de eigenaar is nog emotioneler. Het doet pijn te weten dat de geit een soort besef heeft van het feit dat de eigenaar haar in de steek laat. Helaas lijkt het erop dat hij niet anders kon en dat zijn geit zich zal moeten aanpassen aan een ander leven. We hopen dat ze gelukkiger zal zijn!

Geloof jij ook dat dieren gevoelens hebben?

Advertisement