Familieruzie: “Mijn schoonmoeder is op dezelfde dag jarig als mijn zoon, maar ze wil het feest niet verplaatsen”

Janine image
door Janine

26 September 2022

Familieruzie: “Mijn schoonmoeder is op dezelfde dag jarig als mijn zoon, maar ze wil het feest niet verplaatsen”
Advertisement

Een verjaardag is altijd een speciale gelegenheid, maar er zijn nog belangrijkere die extra aandacht verdienen, zoals het eerste levensjaar van een kind of het bereiken van het vijftigste levensjaar. Wat te doen als dit bijzondere jubileum voor grootmoeder en haar kleinzoon op dezelfde dag valt? Dit is het dilemma waarmee onlangs een moeder te maken had, die haar schoonmoeder vroeg een stap opzij te doen om de eerste verjaardag van haar kleinkind op de best mogelijke manier te vieren.

via Reddit

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

"Mijn schoonmoeder viert graag haar verjaardag. Toen ik zwanger was, maakte ze grapjes dat als ik op haar verjaardag moest bevallen (2 dagen voor de uitgerekende datum) ik het maar beter binnen kon houden. Nou, karma liet me op haar verjaardag bevallen en ze was er niet enthousiast over. Ze kwam ongeveer tien minuten naar het ziekenhuis en vertrok snel en zei dat ze verplichtingen had”, legde de vrouw uit.

Dit jaar wordt de vrouw 50, terwijl de baby zijn eerste verjaardag viert en de dag op een zaterdag valt. "Ik dacht met veel enthousiasme dat ik zijn eerste feestje op die dag kon organiseren en begon meteen plannen te maken", vervolgde de moeder. De schoonmoeder was echter al bezig met het regelen van haar feestje en vroeg haar om die van de baby te verplaatsen of uit te stellen. "Ik vond het belachelijk omdat een van de twee gevierden een klein kind is en zij is dat niet. Ik weet dat we technisch gezien het feest 's middags voor hem kunnen houden en 's avonds voor haar, maar mijn schoonouders organiseren overdreven feestjes. Haar 40e verjaardag leek wel een bruiloft en vergde veel voorbereiding, haar, make-up, dus ik zou hier geen tijd voor hebben."

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Dus weigerde de moeder de datum van het babyfeestje te verzetten, waardoor de schoonmoeder tekeer ging omdat de kleine "geen herinnering aan die dag zal hebben". Het was zelfs niet mogelijk om het evenement te delen, omdat de schoonmoeder tot twee uur 's nachts een zeer chique feest voor "volwassenen" had georganiseerd met cocktailjurken en muziek.

"Ik vertelde haar dat ze een huilebalk was en dat ze eroverheen moest komen en het probleem achter zich moest laten. Ik legde haar uit dat hij een klein kind is, dus zijn eerste verjaardag is belangrijker en dat ze op een andere dag haar 50e verjaardagsfeestje kan houden”, vervolgde de moeder. De schoonmoeder weigerde de datum van het feest te verplaatsen en praat niet meer met haar en haar zoon." Nu gaan alle familieleden naar het feest en het lijkt mij een zeer egoïstisch gedrag. De zussen van mijn man zijn boos op me en nu praten ze niet meer met ons", besloot de moeder en vroeg het internet om advies over wat te doen.

Gebruikers blijken diplomatiek te zijn en zijn het vooral eens met haar schoonmoeder: "De eerste verjaardag is belangrijk, maar je kunt het vieren tijdens de lunch of de dag erna. Niemand wil op zaterdag naar een kinderfeestje. Bovendien zal het kind zich de dag niet herinneren en zal waarschijnlijk na een uur al slapen. Objectief gezien is het gemakkelijker om beide feesten in verschillende tijdvakken te organiseren of om de vijftigste verjaardag op zaterdagavond te houden en die van het kind op zondagmiddag, dagen die zeker meer geschikt zijn voor beide evenementen. Het is een kwestie van volwassenheid".

Wat vind jij?

Advertisement