Ze vraagt ​​haar vader om aandacht, maar hij blijft op zijn mobieltje kijken: meisje pakt de telefoon en gooit hem in zee (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

13 September 2022

Ze vraagt ​​haar vader om aandacht, maar hij blijft op zijn mobieltje kijken: meisje pakt de telefoon en gooit hem in zee (+ VIDEO)
Advertisement

Berichten, oproepen, sociale netwerken, foto's, het zijn allemaal dingen die we dankzij smartphones onder controle kunnen houden en die onze aandacht helaas afleiden van andere dingen, die soms belangrijker zijn. Een voorbeeld zijn vooral interpersoonlijke relaties, uitwisselingen met leeftijdsgenoten, die opzij worden gezet vanwege deze objecten die onze interesse wekken.

Pas echter op dat je niet overdrijft, want er kan iemand zijn die het niet op prijs stelt om op de tweede plaats te worden gezet door een telefoon en dienovereenkomstig handelt. Het meisje waar we het over willen hebben weet dit heel goed, een dochter die, om de aandacht van haar vader te trekken, iets heel opvallends deed.

via timatiofficial/Instagram

Advertisement
timatiofficial/Instagram

timatiofficial/Instagram

Alisa is een 4-jarig meisje dat het hele web over is gegaan door een video die op de sociale kanalen van haar vader verscheen. Laatstgenoemde is een bekende rapper, Timati, die in de korte clip helemaal in beslag genomen lijkt te worden door zijn mobiel. Naast hem staat het meisje dat op alle mogelijke manieren zijn aandacht probeert te trekken, zonder resultaat. Denk je dat ze het opgaf? Nee dus!

Timati's dochter greep namelijk een moment van pauze van haar vader om het voorwerp dat de aandacht van haar afleidde te pakken en in zee te gooien. Precies. In een moment van ontspanning aan boord van de boot kon Alisa het niet laten om iets aan het gebrek aan emotionele aanwezigheid van haar vader te doen en elimineerde het probleem bij de wortel.

Advertisement
timatiofficial/Instagram

timatiofficial/Instagram

In de beelden die dit gebaar volgen, is te zien hoe de vader volledig ongelovig opstaat en de rand nadert om te proberen zijn telefoon, die nu deel uitmaakt van de zeebodem, te bekijken. Het kleine meisje daarentegen laat zich zien in een houding die varieert van spijt tot tevredenheid. Natuurlijk kennen we de volgende acties van de rapper niet, maar we zijn er zeker van dat de kleine Alisa perfect heeft laten begrijpen wat haar dwarszat.

Een signaal dat niet nieuw is en vooral nog eens het probleem onderstreept dat voortvloeit uit het overmatig gebruik van dergelijke apparaten. Er zijn situaties waarin we niet zonder ze kunnen en ze van groot nut zijn, onnodig het te ontkennen, maar in andere situaties is het goed om ze weg te leggen om je te wijden aan belangrijkere dingen, zoals je kind.

Alisa is slechts een van de vele kinderen die dit soort gedrag “ondergaan”, maar het is niet juist. Kinderen hebben aandacht en een hechte band met hun ouders nodig. Dit is de belangrijkste reden waarom telefoons op een gegeven moment moeten worden weggelegd om je te richten op gezelligheid, delen en interactie. Laten we dat wat meer doen: het zal zowel onszelf als de mensen om ons heen ten goede komen.

Hoe denk hij hierover?

Advertisement