Ze laat haar dochter wennen aan het gebruik van het toilet als ze nog maar 2 maanden oud is: "Nu is ze 5 maanden en wenkt ze me om me te vertellen wanneer ze nodig moet”

Janine image
door Janine

21 September 2022

Ze laat haar dochter wennen aan het gebruik van het toilet als ze nog maar 2 maanden oud is: "Nu is ze 5 maanden en wenkt ze me om me te vertellen wanneer ze nodig moet”
Advertisement

Veel ouders zijn trots op hun pasgeboren kinderen, maar er is iets dat hen allemaal verenigt en dat kan worden opgenomen in de lijst met "negatieve kanten" van het magische groeipad van een pasgeborene: luiers. Niemand vindt het leuk om zijn kleintje te verschonen, vooral op het moment dat de luier vol zit, maar uit liefde en zorg doen we vaak ons ​​uiterste best om zelfs grapjes te maken over de ondankbare taak. Toch zijn er ouders die een nieuwe "educatieve techniek" doorgeven waardoor je vanaf de allereerste levensweken vaarwel kunt zeggen tegen luiers.

via NY Post

Advertisement
TikTok / lexiabdelaziz

TikTok / lexiabdelaziz

Alexis Abdelaziz, een 26-jarige jonge Californische moeder, begon haar dochter Aya, nu 5 maanden oud, te leren het toilet te gebruiken toen ze nog maar acht weken oud was. Baby's beginnen meestal met zindelijkheidstraining tussen 18 en 24 maanden, hoewel ze er in sommige gevallen pas op hun 3e mee beginnen.

De jonge vrouw heeft de "communicatie van eliminatie"-techniek aangenomen die gebaseerd is op het idee dat kinderen van nature aangeven wanneer ze naar het toilet moeten. Alexis was consequent in het leren naar het toilet te gaan en verklaarde dat Aya al in staat is om aan te geven wanneer ze naar het toilet moet, door het gebruik van gebaren die baby’s maken.

De methode van eliminatiecommunicatie vereist dat het kind een indicatie vindt, bijvoorbeeld door een kaart te laten zien of een symbool te tekenen, en onmiddellijk daarna moeten de ouders het voor het potje of het toilet plaatsen en een geluid maken om het kind naar het toilet te laten gaan. Alexis zei dat ze de eerste keer nogal sceptisch was toen ze deze techniek uitprobeerde, maar haar dochter Aya gebruikte het toilet meteen.

"Sindsdien zijn we er niet meer mee gestopt. Elke dag wordt ze consequenter en begrijpt het beter”, zei Alexis. "Aya is nog maar vijf maanden oud en een paar dagen geleden gebruikte ze voor het eerst gebarentaal, zonder dat ik vroeg of ze naar het toilet moest. Ik vraag haar meestal of ze nodig moet door haar een afbeelding van een toilet te laten zien en breng haar dan naar het toilet."

Advertisement
TikTok - @lexiabdelaziz

TikTok - @lexiabdelaziz

Alexis leert haar dochter ook gebarentaal: "Het heeft veel voordelen voor baby's om te kunnen communiceren voordat ze het verbaal kunnen doen, omdat ze hun behoeften kunnen aantonen en emotioneel bewust zijn, wat betekent dat ze minder snel geneigd zijn om driftbuien te krijgen of zich emotioneel onbegrepen te voelen”, legde ze uit.

"Aya is duidelijk nog niet in staat om te praten, maar ze is wel in staat om te begrijpen ​​en haar stem te leren gebruiken", voegde Alexis eraan toe en merkte op dat consistentie de sleutel tot haar leringen is. "Als ik haar een hele dag naar de badkamer breng en haar de kaart niet laat zien of de gebaren niet maak, weet ik zeker dat dit haar op een dwaalspoor zou brengen en haar programma en haar begrip uit het oog zou verliezen. Daarom neem ik de kaart overal mee naar toe en laat ik hem aan haar zien", zei ze.

Veel mensen hebben Alexis gevraagd waarom ze haar dochter deze techniek op zo'n jonge leeftijd leerde: "Het is niet om de luiers of om een ​​wonderkind te laten zien. Met deze methode zie ik dat mijn dochter veel rustiger is, omdat kinderen die in vuile luiers zitten geen plezier hebben: ze huilen, schreeuwen, het is niet leuk. Sinds Aya naar het toilet gaat, lacht ze en is ze tevreden en als ze klaar is, is ze altijd rustig. Ze huilt bijna nooit."

Wat vind je van deze inmiddels vrij bekende techniek?

Advertisement