15-jarige vindt een kluis met een grote som geld erin: hij spoort de eigenaar op en geeft alles terug

Janine image
door Janine

23 September 2022

15-jarige vindt een kluis met een grote som geld erin: hij spoort de eigenaar op en geeft alles terug
Advertisement

Het zal velen van ons zijn overkomen om een ​​voorwerp te verliezen, misschien een klein juweel, portemonnee of iets anders, en ook al zoeken we ernaar, hebben we niet altijd het geluk het te vinden. Er zijn echter mensen die het leuk vinden om op zoek te gaan naar verloren schatten.

Onder hen zijn een vader en een zoon die een echte hobby hebben en bij een van de laatste uitjes "op jacht" naar voorwerpen, kwamen ze een kluis tegen. Laten we samen uitzoeken wat ze erin vonden.

via Daily Mail

Advertisement
Magnetic g/Youtube Screenshot

Magnetic g/Youtube Screenshot

Kevin en George Tindale zijn een 52-jarige vader en een 15-jarige zoon die een passie delen voor het zogenaamde "magneetvissen". Deze sport, als we het zo kunnen definiëren, is gericht op het bovenhalen van verloren voorwerpen van het waterbed door middel van magneten. Een interesse die zo sterk is dat het de 15-jarige ertoe bracht een eigen YouTube-kanaal te openen, waarin hij elk avontuur met zijn vader zou delen. Op Magnetic g deelde de jongen de video van een ongelooflijke ontdekking.

Op een dag waren vader en zoon de rivier de Witham aan het verkennen in Grantham, Lincolnshire, toen ze een nogal ongewoon object naar boven haalden dat op de bodem lag: een kluis. Je leest het goed. De twee maakten hem open en vonden er een echte schat in. Naast verlopen papieren en andere documenten vond George een boekje met daarin 2.500 Australische dollars, wat overeenkomt met ongeveer 1.700 euro.

Advertisement
Magnetic g/Youtube Screenshot

Magnetic g/Youtube Screenshot

Een bedrag dat voor iedereen handig zou zijn geweest, vooral voor zo'n jonge jongen. Maar hij liet zich niet verleiden en deed samen met zijn vader Kevin al het mogelijke om de eigenaar op te sporen. Na verschillende zoekacties slaagden de twee erin hem te lokaliseren en contact met hem op te nemen om de inhoud van de nu verroeste en met modder bedekte kluis terug te geven.

Rob Everett, zo heet de man, was compleet verbijsterd toen hij het verhaal hoorde. Hij had al jaren geen nieuws over het voorwerp of wat het bevatte en hij had nooit kunnen vermoeden dat er op een dag iemand op zijn deur zou kloppen om het hem terug te geven. En toch gebeurde dat.

"Ik was sprakeloos - merkte Rob op - Ze hadden het geld kunnen houden en me niet kunnen opsporen, integendeel, ze hebben er alles aan gedaan om het aan mij terug te geven, en dus verdienden ze een beloning".

Als hoofd van een vermogensbeheerder bood hij de jonge George namelijk een baan aan. De jongen, ondanks dat hij gevleid was door het voorstel, moest weigeren omdat hij naar school moet. Maar Rob heeft hem verzekerd dat het aanbod geldig blijft en dat hij desgewenst na zijn studie contact met hem kan opnemen.

Vader en zoon hebben de juiste keuze gemaakt, we kunnen het niet ontkennen, maar hoe zou jij je in hun plaats hebben gedragen?

Advertisement