Tiener besluit een veganistisch dieet te volgen en verwacht dat iedereen thuis zich aanpast: haar vader is het daar niet mee eens

Janine image
door Janine

03 Oktober 2022

Tiener besluit een veganistisch dieet te volgen en verwacht dat iedereen thuis zich aanpast: haar vader is het daar niet mee eens
Advertisement

Het volgen van een veganistisch dieet is een bewonderenswaardige en zeker ecologische weg. Dieren respecteren door ze niet meer te consumeren, is iets dat niet iedereen doen en degenen die zo'n levensstijl volgen, hebben vaak een sterke gevoeligheid, maar soms zijn er te emotionele mensen die de mensen om hen heen niet eens kunnen zien terwijl ze vlees consumeren.

Dit is het geval van een tiener die haar ouders vroeg om veganist te worden zoals zij. Haar vader vroeg om advies op een online forum omdat hij niet wist wat hij moest doen.

via Reddit

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Ik ben een vader en ik hou heel veel van mijn tienerdochter, maar ik heb op dit moment moeite om het eens te worden met haar en mijn vrouw", begon de man, uitleggend dat hij en zijn vrouw altijd vleeseters zijn geweest: ze wonen in een landelijk gebied in het Midden-Westen - Verenigde Staten - en spek bij het ontbijt is een uitgemaakte zaak.

"Dit jaar heeft mijn 14-jarige dochter besloten om veganist te worden en ik wil haar met enthousiasme steunen. We hebben geleerd om ingrediënten te vervangen, en nieuwe dingen te koken en uitproberen", vervolgde hij. "Dit alles was tot voor kort geen probleem voor mij. Ze zag me spek bakken in een pan en werd boos. Ze vertelde me dat dit haar pan voor veganistische gerechten was. Ik was verbijsterd en ik antwoordde dat dat een pan is van het gezin, niet de hare. Ze vroeg me om er een voor haar te kopen en ik stelde haar tevreden”.

Advertisement
Tiener besluit een veganistisch dieet te volgen en verwacht dat iedereen thuis zich aanpast: haar vader is het daar niet mee eens - 2

https://www.pexels.com/it-it/f...

Het gebaar van de vader was niet voldoende voor de jonge vrouw: "Nu vroeg ze mij en haar moeder om volledig te stoppen met het eten van vlees", legde de man uit. "Ik wil dat niet, maar mijn vrouw heeft me gevraagd om het verzoek van onze dochter in overweging te nemen. De reden is dat onze beide ouders in de buurt wonen en we er dus vleesproducten kunnen eten, en dat ze niet wil dat onze dochter zich ongemakkelijk voelt in de keuken. Mijn dochter zegt dat kaas en boter in de koelkast prima voor haar zijn, maar het zijn de vleesproducten die haar een slecht gevoel geven. Ik vind het vervelend voor haar, maar ik denk dat ze zich gewoon moet aanpassen, want ik zal niet stoppen met het eten van spek in mijn huis", besloot de vader en vroeg om advies over hoe de situatie het hoofd te bieden.

Het internet staat volledig aan zijn kant: "Laat haar geen veganist worden die veganisten overdreven laat lijken. Leer haar haar dieet en ideeën nooit aan anderen op te dringen", adviseerde een gebruiker.

Wat vind jij?

Advertisement