Veganistische moeder is woedend als ze erachter komt dat haar dochter kipnuggets heeft gegeten

Janine image
door Janine

11 April 2023

Veganistische moeder is woedend als ze erachter komt dat haar dochter kipnuggets heeft gegeten
Advertisement

Het opvoeden van kinderen kan een uitdaging zijn, vooral als je wordt overspoeld met advies over welk voedsel je ze moet aanbieden en welke levensstijl ze moeten volgen. Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om veganistisch te eten vanwege dierenwelzijn, milieubescherming of gezondheidsredenen.

Als je een veganistische ouder bent, wordt aangenomen dat je kinderen dezelfde keuzes maken en dezelfde lijn volgen, maar dit is niet altijd het geval. Een moeder heeft via een online post verteld hoe haar ex-man haar dochter niet-veganistisch voedsel gaf, wat voor grote onrust en verwarring zorgde. De vrouw verwachtte geïnformeerd te worden over soortgelijke beslissingen, maar dit was niet het geval en dit zorgde voor heibel.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De vrouw zei op Reddit dat ze zich aansloot bij het veganistische dieet toen ze bij haar ex-man introk. Toen hun dochter werd geboren, spraken ze samen af ​​om haar een dieet te geven dat vrij is van dierlijke producten. Na de scheiding groeide het meisje op met dit dieet gedurende 8 jaar, totdat haar moeder ontdekte dat haar ex-man haar kipnuggets te eten had gegeven.

"Ik was haar gaan ophalen voor etenstijd - vertelde ze - Terwijl we naar huis terugkeerden, vertelde mijn dochter me dat ze honger had. Ik bood haar mijn appel aan die in mijn handtas zat, maar  - toen ze de McDonald's buiten het raampje zag - vroeg ze me om kipnuggets. Ik zei nee en ze kreeg een driftbui. Ze vertelde me dat ik een slechte moeder ben, dat haar vader haar elke week kipnuggets liet eten. Ze was in tranen”, vertelde ze.

De volgende ochtend verontschuldigde het meisje zich, uit angst dat haar moeder niet meer van haar hield omdat ze vlees had gegeten. De vrouw legde haar dochter uit dat ze niet boos op haar was, maar erop wees dat ze niet moest huilen en schreeuwen om te krijgen wat ze wilde.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De moeder heeft alles met het meisje opgelost, maar niet met haar vader. De ex-man rechtvaardigde zijn keuze door te zeggen dat hij vermeed haar de waarheid te vertellen om haar niet boos te maken. Reddit-gebruikers waren het met de vrouw eens en voerden aan dat het een gedeelde keuze had moeten zijn.

Uiteindelijk stemden de ouders ermee in om hun dochter te laten kiezen of ze al dan niet dierlijke producten eet, terwijl ze nog steeds grotendeels veganistisch eet. Wat vind je van deze situatie?

Advertisement