Ze stuurt haar cv afgedrukt op een taart bij een belangrijk bedrijfsevenement: "Ik wil voor jullie werken"

Janine image
door Janine

27 Oktober 2022

Ze stuurt haar cv afgedrukt op een taart bij een belangrijk bedrijfsevenement: "Ik wil voor jullie werken"
Advertisement

Het lijkt tegenwoordig steeds moeilijker om aangenomen te worden door een groot bedrijf, vooral omdat je nooit weet hoe je echt de aandacht van leidinggevenden kunt trekken. Er zijn veel cursussen en advies van de meest ervaren mensen over hoe je jezelf kunt presenteren voor een sollicitatie of hoe je het meest overtuigende curriculum kunt sturen, maar de waarheid is dat het geen gemakkelijke taak is. Het bedenken van een creatieve manier om indruk te maken op je volgende werkgever is niet eenvoudig en in sommige gevallen is het misschien niet eens de moeite waard om al te lang bij deze details stil te staan. Andere keren is het echter nodig om iets "groots" op te zetten, een beetje zoals de hoofdpersoon van dit verhaal deed, vastbesloten om in het beroemde bedrijf "Nike" te willen werken.

via Linkedin / Karly Pavlinac Blackburn

Advertisement
Linkedin / Karly Pavlinac Blackburn

Linkedin / Karly Pavlinac Blackburn

De 27-jarige Karly Pavlinac Blackburn wilde haar best doen om Nike's aandacht te trekken om een ​​baan te vinden in dit grote bedrijf, maar hoe? Een vriendin adviseerde haar om zo creatief mogelijk te zijn en zo bracht Karly's fantasie het idee van de eeuw voort. De jonge vrouw zou tijdens een bedrijfsfeest een grote taart hebben laten bezorgen met haar cv erop gedrukt, uiteraard eetbaar. Karly ontdekte zelfs dat een plaatselijke supermarkt in Albertsons taarten maakte met eetbare afbeeldingen erop - wat is een betere gelegenheid dan een groot bedrijfsfeest op het hoofdkantoor van Nike om de aandacht te trekken en indruk te maken? Het niet-triviale probleem om op te lossen was wie voor de levering zou zorgen in een andere staat, namelijk van North Carolina naar Beaverton, Oregon. Een andere buitengewone vrouw kwam Karly te hulp, chauffeur Denise Baldwin.

Advertisement

Karly benadrukte het belang van Denise in dit verhaal: "Denise zei tegen me: 'Karly, ik weet dat dit belangrijk voor je is en ik zal er alles aan doen om deze taart te krijgen waar hij moet zijn' toen we elkaar aan de telefoon spraken." Denise vertrok met de taart en haar 8 maanden oude zoon naast haar, op weg naar het hoofdkantoor van Nike, vastbesloten om een ​​andere vrouw te helpen haar droom te verwezenlijken. Toen ze aankwam, wist ze niet precies waar ze de taart moest bezorgen en weigerde ze deze aan het beveiligingspersoneel achter te laten. Met behulp van het personeel slaagde ze er vervolgens in om het gebouw te lokaliseren binnen de gigantische campus waar de belangrijke bedrijfsbijeenkomst werd gehouden. Nadat ze haar missie had voltooid, stapte Denise weer in de auto om naar huis te gaan. De twee vrouwen kregen dankzij deze ervaring een hechte band en Karly stelde Denise zelfs voor om te gaan samenwerken. Denise heeft altijd andere banen gehad en is blij om iets nieuws te leren en vooral om anderen te helpen.

We weten niet of Nike op Karly heeft gereageerd, maar wat zeker is, is dat het verhaal van haar taart het web over is gegaan. De 27-jarige bleef zeker niet onopgemerkt!

Advertisement