"Ik leende 4.500 euro aan mijn vriendin: nu wil ze in mijn huis wonen, anders geeft ze het me niet terug"

Janine image
door Janine

29 Oktober 2022

"Ik leende 4.500 euro aan mijn vriendin: nu wil ze in mijn huis wonen, anders geeft ze het me niet terug"
Advertisement

Vriendschap is een zeer kostbare band, maar ook een zeer kwetsbare. Zoals alle interpersoonlijke relaties, moet het wederkerig zijn en oprechtheid, respect en begrip bieden. Helaas is dit niet altijd het geval en zijn we vaak teleurgesteld in degenen waarvan we dachten dat ze goede vrienden waren, vooral als het om geld gaat.

Een jonge Engelse vrouw weet er alles van en heeft het internet om advies gevraagd om te begrijpen hoe ze om moet gaan met de moeilijke situatie waarin ze zich bevond nadat ze een behoorlijk bedrag had geleend aan een vriendin van haar.

via Mumsnet

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Twee jaar geleden verstrekte de jonge vrouw een lening van 4.500 euro aan een vriendin van haar die in een precaire financiële situatie verkeerde, omdat ze het huurcontract aan het einde van haar universitaire master niet kon beëindigen zoals ze had voorzien. “De verhuurder was niet duidelijk, ik stond aan haar zijde omdat ik een soortgelijke ervaring had meegemaakt. Ik woonde tijdelijk bij mijn ouders thuis en ik kon geld sparen, dus ik was meer dan blij om te helpen", legde de hoofdpersoon van dit verhaal uit.

Toen de protagonist van het verhaal echter besloot een huis te kopen en het geleende geld nodig had, was de reactie van de vermeende vriendin niet waar ze op hoopte.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

"Ik verloor mijn achting voor haar omdat ze ver voorbij de datum was waarop we hadden afgesproken dat ze me zou terugbetalen. Ik was echt sprakeloos toen ze zei dat ze me alleen kan terugbetalen als ze in mijn nieuwe huis gaat wonen. Ik wil absoluut niet met haar wonen vanwege de manier waarop ze zich gedroeg en ik heb het gevoel dat ze iets onjuists doet", legde de jonge vrouw uit.

"Ik heb een contract opgesteld, maar ik vrees dat het zinloos is. Ik kan het me niet veroorloven om het geld te laten zitten omdat ik er een huis mee moet bouwen", concludeerde ze, waarna ze de community om advies vroeg. De gebruikers stonden allemaal aan haar kant en adviseerden haar om de zaak met juridische middelen op te lossen: "Ze is geen vriendin, raadpleeg een advocaat: het proces voor geringe vorderingen is bedacht om dingen relatief eenvoudig uit te voeren", schreef een gebruiker.

Wat denk jij ervan?

Advertisement