Vrouw arriveert als laatste in een marathon: haar moeder wacht haar met open armen op bij de finish

Janine image
door Janine

18 Oktober 2022

Vrouw arriveert als laatste in een marathon: haar moeder wacht haar met open armen op bij de finish
Advertisement

Veel onervaren mensen denken misschien dat het voltooien van een marathon gemakkelijk is, maar dat is helemaal niet het geval. Dit soort sportevenementen vereist regelmatige training, veel fysieke, maar ook mentale voorbereiding, zodat je het doel van de finish kunt nastreven, uren en tientallen kilometers hardlopen zonder toe te geven aan vermoeidheid en de wens om op te geven.

Delia Carolina Pérez, de vrouw die als laatste eindigde in de Marathon van León, in Mexico, weet het maar al te goed.

via TN.com.ar

Advertisement
Twitter - @Maraton_Leon

Twitter - @Maraton_Leon

De jonge vrouw deed er meer dan zes uur over om de 42 kilometer van de Mexicaanse race af te leggen, maar ze gaf niet op. Ondertussen stond er bij de finish een speciale fan die vanaf het begin op haar komst wachtte: haar moeder.

Met open armen en een klein bordje in haar hand wachtte de vrouw ongeduldig tot haar dochter bij de finish arriveerde om haar te verwelkomen met een tedere en sterke omhelzing. Het emotionele moment werd vastgelegd in een video die meteen op sociale media rond ging. Op het bord stond geschreven: "Ja, het is je gelukt. Het was mogelijk. Geweldig, prachtige dochter."

Advertisement
Twitter - @Maraton_Leon

Twitter - @Maraton_Leon

Samen met haar moeder en de ambulancebroeders die haar kwamen steunen, vierde Delia niettemin het feit dat ze alle 42 kilometer van de marathon had gelopen. Bovendien benadrukte ze dat het de vrouw was die haar het leven schonk haar de motivatie gaf die haar ertoe aanzette om op elk moment van de race door te gaan, omdat ze een glimlach op haar gezicht wilde zien. "Ik wilde mijn moeder een mooie herinnering geven die ze haar hele leven in haar hoofd en hart zal dragen", zei ze.

Haar moeder omhelzend, liet Delia zich in een huilbui vol tevredenheid en emotie gaan, commentaar gevend op de zojuist voltooide race: "Ik ben erg blij, ik ben moe, maar ik ben tevreden. Ik had nooit gedacht dat dit het dagelijks leven zou kunnen vertegenwoordigen, waar uitdagingen worden aangegaan, waar wanhoop wordt overwonnen, waar het kan lukken als je er moeite voor doet".

De video ontroerde gebruikers over de hele wereld, die niet aarzelden om haar te feliciteren en steun te geven: "Ze heeft al alle medailles ter wereld gewonnen met de omhelzing van haar moeder die geduldig wacht", schreef een gebruiker op Twitter.

En ook wij sluiten ons aan bij het koor van complimenten en bedanken deze vrouw voor het delen van haar moment van vreugde.

Advertisement