Ze schildert de voordeur knalroze, de buren komen in opstand: "We zijn niet in Disneyland"

Janine image
door Janine

14 November 2022

Ze schildert de voordeur knalroze, de buren komen in opstand: "We zijn niet in Disneyland"
Advertisement

Er is niets leukers dan je eigen huis te bezitten om naar eigen wens in te richten en te renoveren, zelfs als je - vaker wel dan niet - de regels van de flat of de stedelijke inrichting moet respecteren. Mevrouw Miranda Dickson, een 48-jarige moeder uit Edinburgh, in Schotland, met twee kinderen om te onderhouden, kwam daar ook achter. De vrouw riskeert een zeer hoge boete van 20.000 euro omdat ze de voordeur van haar huis in New Town roze heeft geverfd, in een straat vol met Georgiaanse huizen die sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan ​​en daarom worden gereguleerd door de gemeente.

via BBC

Advertisement

Er zijn namelijk specifieke gemeentelijke verordeningen die bepalen wat er op dit gebied aan de woningen mag worden gewijzigd. De vrouw bekritiseerde de stad vanwege de "verouderde" regels. Het huis werd in 2019 door mevrouw Dickson geërfd van haar ouders, maar architecten van de gemeenteraad van Edinburgh zijn tegen de nieuwe kleur van de deur en dringen er nu op aan dat het glanzend wit wordt geverfd. Mevrouw Dickson vindt het rapport echter "gemeen". "In feite trekt de deur vaak de aandacht van voorbijgangers, waarbij veel Instagram-gebruikers stoppen om te poseren voor een foto", aldus Miranda.

De buren denken er echter niet hetzelfde over. Bill Giles, 86 jaar, zei dat de gewaagde deur van zijn buurvrouw een “werkelijk vreselijke" kleur heeft die "niet past" bij de esthetiek van de buurt: "We zijn niet in Disneyland, het getuigt van een slechte smaak", zei de heer Giles. Blijkbaar steunde de gemeenteraad van Edinburgh de protesten van de buren en verzette zich tegen de kleur en zei dat de deur "niet in overeenstemming is met het historische karakter" van het beschermde gebouw.

Advertisement

"Er zijn plaatsen in het Verenigd Koninkrijk zoals Bristol, Notting Hill en Harrogate die heel kleurrijk zijn. Thuiskomen en mijn voordeur zien, geeft me vreugde, ik ben er trots op. Het is mijn thuis, ik zou vrij moeten zijn om het te decoreren zoals ik wil”, merkte Miranda op. De gemeente heeft haar echter via een brief laten weten dat ze de deur opnieuw moet schilderen in een meer geschikte kleur, die "donker en zacht" moet zijn. Mevrouw Dickson zei dat in de brief stond dat haar deur "felroze" was, maar dat deze in werkelijkheid lichtroze is. “In de brief staat dat ik hem wit moet schilderen, wat indruist tegen de richtlijnen voor de donkere, gedempte kleur. Het is belachelijk”, merkte Miranda op.

Uiteindelijk zei de vrouw dat ze van plan was de deur donkerrood te schilderen. Wat vind je van deze hele kwestie? Geeft het roze van Miranda's deur een vleugje levendigheid of getuigt het van slechte smaak?

Advertisement